Groepsschakeling voor FRITZ!DECT 500 configureren

Je kunt meerdere ledlampen FRITZ!DECT 500 samenvoegen tot een groep en daardoor gemakkelijk meerdere ledlampen in dezelfde ruimte tegelijk aansturen. Aan de groep kun je bijvoorbeeld ook schakelbare contactdozen, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200, toevoegen, die dan ook tegelijkertijd met de ledlampen worden geschakeld.

Voorwaarden / Beperkingen

• De ledlamp kan worden gebruikt met een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7.20 of nieuwer, met uitzondering van FRITZ!Box 7430 en 7560.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Groep aanmaken

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Groups and Templates".
  3. Klik op de knop "Create Group".
  4. Selecteer de apparaatgroep in kwestie.
  5. Klik op de vervolgkeuzelijst en selecteer de apparaten die je samen wilt schakelen in de groep.
  6. Klik op "Next".
  7. Voer een naam voor de groep in en klik op "Next". De groep wordt aangemaakt.

2 Groep schakelen

Schakelbare contactdozen en ledlampen die je hebt samengevoegd tot een groep kun je automatisch via een "Master" schakelen, of desgewenst ook handmatig:

Groep automatisch schakelen

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Groups and Templates".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de groep waarvoor je automatisch schakelen wilt configureren.
  4. Schakel in de sectie "Automatic Switching" de optie "Switching a Group Automatically" in en configureer gewenste schakeltijden.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Groep schakelen via een "Master"

Je kunt een van je smarthome-apparaten definiëren als zogenaamde "master". Wanneer deze automatisch of handmatig wordt geschakeld, worden ook alle andere apparaten geschakeld die zijn toegewezen aan de groep van de "master". De "master" hoeft geen deel uit te maken van de groep die je wilt schakelen:

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Groups and Templates".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de groep waarvoor je het schakelen via een "Master" wilt configureren.
  4. Schakel in de sectie "Automatic Switching" de optie "Switching a group via a Smart Home device" in en selecteer in de vervolgkeuzelijst "Smart Home Device" het apparaat dat je als de "Master" wilt gebruiken.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Groep handmatig schakelen

Als je een groep waarvoor je ook een automatische tijdschakeling hebt geconfigureerd handmatig schakelt, is de handmatige schakeling geldig tot het volgende automatische schakelmoment in werking treedt:

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Operation".
  3. Klik bij de groep op de aan-uitschakelaar.

Opmerking:Je kunt de smarthomegroep ook handmatig schakelen met een FRITZ!Fon (menu "Home Network" > "Smart Home") en via een FRITZ!DECT-schakelaar, of in het thuisnetwerk en vanaf internet met de FRITZ!App Smart Home.