Startscherm met het weer op de FRITZ!Fon configureren

Je kunt op de FRITZ!Fon een startscherm met het huidige weerbericht configureren. Het startscherm "Weather" geeft het geselecteerde weerstation weer, de huidige temperatuur en de maximum en minimum temperatuur van de dag. Omdat de weergegevens en de te selecteren weerstations van de Duitse weerdienst "Deutscher Wetterdienst" (DWD) afkomstig zijn, kan het startscherm momenteel alleen in Duitsland worden gebruikt.

Voorwaarden/beperkingen

• Op de FRITZ!Box moet FRITZ!OS 7.25 of nieuwer zijn geïnstalleerd.
  • In de FRITZ!Box is een MyFRITZ!-account geconfigureerd.

1 Meest recente software installeren

1. Installeer de meest recente software op de telefoon.

2 Locatiegegevens invoeren

De FRITZ!Box bepaalt de locatie van het weerstation aan de hand van het netnummer van het telefoonnummer, bijvoorbeeld 030 voor Berlijn:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik op het tabblad "Instellingen voor de aansluiting" ("Aansluitingsinstellingen").
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst onder "Locatiegegevens" je land. Als je land er niet tussen staat, selecteer dan "Ander land".
  5. Voer bij "Landnummer" ("Landcode") in het eerste veld de voorloopnullen in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Netnummer" in het eerste veld de voorloopnul in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Land- en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

3 Startscherm selecteren

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Start screens" en druk op "OK".
  3. Selecteer het gewenste startscherm en druk op "OK".

4 Weerstation wijzigen

Als de FRITZ!Fon een verkeerde locatie weergeeft omdat er in jouw stad/dorp geen of meerdere weerstations zijn, kun je op de FRITZ!Fon een ander weerstation selecteren. Wanneer je meerdere telefoons gebruikt, wordt de weerstation gewijzigd in alle telefoons:

1. Druk in het actieve startscherm met het weer op de toets "OK".
  2. Druk op de rechterkeuzetoets "Options".
  3. Blader naar "Weather station" en druk op "OK".
  4. Selecteer een weerstation en druk op "OK".