Eigen telefoonnummer doorgeven (nummerweergave)

Bij uitgaande oproepen kun je je telefoonnummer automatisch doorgeven aan degene die je belt. Deze persoon kan dan je telefoonnummer zien op het telefoonscherm.

Voorwaarden

• De FRITZ!Fon moet zijn aangemeld bij een FRITZ!Box.
  • Je telefoonprovider moet de functionaliteit "CLIR (Calling Line Identification Restriction, ook wel nummeronderdrukking genoemd) per oproep" hebben aangezet.

1 Voorbereidingen

1. Toets op de telefoon #514*0*#91** in en druk op de beltoets (hoorn van de haak nemen).
  2. Hang na ca. 3 seconden weer op.

2 Nummeronderdrukking (CLIR) uitzetten

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Klik bij het telefoontoestel in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Kenmerken van het telefoonapparaat".
  5. Schakel de optie "Eigen telefoonnummer onderdrukken (CLIR)" uit.
  6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Als het telefoonnummer bij uitgaande oproepen nu niet wordt doorgegeven, moet je door je telefoonprovider de functionaliteit "CLIR (Calling Line Identification Restriction, ook wel nummeronderdrukking genoemd) per oproep" aan laten zetten. Bij de FRITZ!Box zelf zijn er geen instellingen meer vereist.