Eigen telefoonnummer onderdrukken (anoniem bellen)

Om je eigen telefoonnummer bij uitgaande oproepen niet door te geven aan degene die je belt, kun je de nummerweergave uitzetten. De gebelde persoon kan dan je telefoonnummer niet zien op het telefoonscherm. Deze functie heet "nummeronderdrukking" (nummerweergave uitschakelen) of "CLIR" (Calling Line Identification Restriction). Je kunt de nummerweergave zo nodig voor een enkele oproep uitzetten of permanent voor alle oproepen.

Voorwaarden

• De FRITZ!Fon moet zijn aangemeld bij een FRITZ!Box.
  • Je telefoonprovider moet de functionaliteit "CLIR (Calling Line Identification Restriction, ook wel nummeronderdrukking genoemd) per oproep" hebben aangezet.

1 Nummerweergave af en toe uitzetten (alleen voor een enkele oproep)

Je kunt nummerweergave zo nodig uitzetten voor een enkele oproep. Bij alle volgende oproepen wordt je telefoonnummer weer doorgegeven aan degene die je belt.

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Ga naar het menu "Instellingen" en druk op "OK".
  3. "Telefonie" > "OK" > "Anoniem bellen" > "OK".
  4. Schakel de optie "Volgende oproep" in.
  5. Druk op de toets "Ophangen".

2 Telefoonnummer altijd onderdrukken (bij alle oproepen)

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Klik bij de telefoon in kwestie op de knop  (Bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Kenmerken van het telefoonapparaat".
  5. Schakel de optie "Eigen telefoonnummer onderdrukken (CLIR)" in.
  6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.