Knowledge Base-artikel #1496
FRITZ!Fon MT-F
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

Welke bestandsindelingen kan FRITZ!Fon afspelen?

Met FRITZ!Fon kun je rechtstreeks muziekbestanden afspelen die worden aangeboden door een mediaserver in je thuisnetwerk (bijvoorbeeld de FRITZ!Box Media Server). FRITZ!Fon ondersteunt het rechtstreeks afspelen van de bestandsindelingen MP3 en WAV. Vanaf FRITZ!OS 6.50 geeft FRITZ!Fon ook afbeeldingen weer in de bestandsindeling PNG of GIF. FRITZ!Fon speelt geen video's van de Media Server af.

FRITZ!Fon kan ook worden gebruikt als UPnP-controlpoint en bestanden van de Media Server doorgeven aan andere afspeelapparaten. Zo kun je bijvoorbeeld muziekbestanden die door de FRITZ!Box Media Server worden aangeboden in het thuisnetwerk, afspelen op je stereo-installatie. FRITZ!Fon kan alle bestandsindelingen doorgeven die de Media server ook ondersteunt. Om een bestand af te spelen dat is verzonden vanaf de Media Server, moet een afspeelapparaat of -programma zowel de UPnP AV-standaard als het bestandstype ondersteunen.