Programma "FRITZ!Powerline" geeft powerlineapparaten niet weer

In het programma "FRITZ!Powerline" worden geen of niet alle powerlineapparaten van het FRITZ!Powerline-netwerk weergegeven. Mogelijk geeft het programma "FRITZ!Powerline" de melding "No powerline product is connected to this computer" weer.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Computer rechtstreeks met powerlineapparaat verbinden

Powerline-apparaten die via een Mesh Repeater of via de gasttoegang met de FRITZ!Box zijn verbonden, kan het programma "FRITZ!Powerline" niet weergegeven. Voer de volgende stappen alleen uit als powerlineapparaten achter een Mesh Repeater of als powerlineapparaten die via de gasttoegang zijn verbonden niet worden weergegeven:

1. Verbind een computer, waarop het programma "FRITZ!Powerline" is geïnstalleerd, rechtstreeks met een netwerkkabel met een powerlineapparaat dat niet wordt weergegeven in het programma "FRITZ!Powerline".

2 Meest recente versie van het programma "FRITZ!Powerline" installeren

1. Open in een webbrowser https://download.avm.de/fritzpowerline/tools/fritzpowerline/.
  2. Ga naar de map "de" of "en".
  3. Download het programma "FRITZ!Powerline" voor het besturingssysteem van je computer.
  4. Installeer het programma "FRITZ!Powerline" op een computer die via de FRITZ!Box via een netwerkkabel is verbonden met een FRITZ!Powerline-apparaat.

3 Meest recente firmware van het FRITZ!Powerline-apparaat installeren

1. Installeer op het FRITZ!Powerline-apparaat de meest recente firmware.

4 Firewall configureren

1. Stel de configuratie van de firewall van de computer zo in dat verbindingen van het programma "FRITZ!Powerline" met de powerlineapparaten zijn toegestaan. Informatie over het configureren van de firewall vind je in de handleiding of neem contact op met de fabrikant.