FRITZ!Powerline in een thuisnetwerk zonder DHCP-server gebruiken

Het FRITZ!Powerline-apparaat haalt de IP-instellingen standaard op bij de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) via DHCP. Als je het FRITZ!Powerline-apparaat wilt gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server, moet je de IP-instellingen handmatig configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van het FRITZ!Powerline-apparaat.

1 Apparaat voorbereiden

Configureer voor de duur van de configuratie de volgende IP-instellingen op het netwerkapparaat waarmee je het FRITZ!Powerline-apparaat wilt configureren:

Apparaat voor het automatisch ophalen van IP-instellingen configureren

De volgende stap is alleen noodzakelijk als je het FRITZ!Powerline-apparaat in de modus powerlinebridge of LAN-bridge met statische IP-instellingen wilt configureren:

1. Configureer het apparaat voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen per DHCP.

Apparaat voor het IP-netwerk van het FRITZ!Powerline-apparaat configureren

De volgende stap is alleen noodzakelijk als je het FRITZ!Powerline-apparaat in de modus Wi-Fi-bridge met statische IP-instellingen wilt configureren:

1. Voer als IP-adres 192.168.178.200 in het apparaat in.
  2. Voer als subnetmasker 255.255.255.0 in het apparaat in.
  3. Voer als standaardgateway 192.168.178.2 in het apparaat in.
  4. Voer als DNS-server 192.168.178.2 in het apparaat in.

2 Statische IP-instellingen aan FRITZ!Powerline-apparaat toewijzen

FRITZ!Powerline-apparaat als powerlinebridge configureren

1. Verbind het FRITZ!Powerline-apparaat via powerline met de FRITZ!Box of de router en selecteer de optie "Configure the IP address manually" in de configuratiewizard.

FRITZ!Powerline-apparaat als LAN-bridge configureren

1. Verbind het FRITZ!Powerline-apparaat via LAN met de FRITZ!Box of de router en selecteer de optie "Configure the IP address manually" in de configuratiewizard.

FRITZ!Powerline-apparaat als Wi-Fi-bridge configureren

1. Verbind het FRITZ!Powerline-apparaat via Wi-Fi met de FRITZ!Box of de router en verwijder na configuratie niet de netwerkkabel waarmee je het FRITZ!Powerline-apparaat en de FRITZ!Box of router met elkaar hebt verbonden.
  2. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Network".
  3. Klik in het menu "Network" op "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Configure the IP address manually" in.
  5. Voer de IP-instellingen in de betreffende invoervelden in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Het FRITZ!Powerline-apparaat gebruikt nu statische IP-instellingen. Configureer het netwerkapparaat dat je hebt gebruikt om het FRITZ!Powerline-apparaat te configureren, weer met de oorspronkelijke IP-instellingen. Als je het toegangstype van het FRITZ!Powerline-apparaat nog een keer wijzigt, moet je de hier beschreven instellingen opnieuw configureren.