Eigen naam aan FRITZ!Powerline toewijzen

Je kunt een eigen naam toewijzen aan je FRITZ!Powerline-apparaten, bijvoorbeeld "huiskamer". Op die manier behoud je altijd het overzicht als je meerdere FRITZ!Powerline-apparaten gebruikt en kun je de afzonderlijke powerlineapparaten gericht benaderen.

Als je je FRITZ!Powerline-apparaten gebruikt met een FRITZ!Box, kun je de naam ook wijzigen via gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Als je ze gebruikt met een router van een andere fabrikant, wijzig dan de naam via het programma "FRITZ!Powerline".

1 Naam via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box wijzigen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Mesh".
  3. Klik naast het apparaat dat je een andere naam wilt geven op de knop (Bewerken) of op "Details".
  4. Voer in het invoerveld "Name" een goed herkenbare naam in. De naam mag niet alleen uit cijfers bestaan.
  5. Klik op "Apply" of op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Naam via programma "FRITZ!Powerline" wijzigen

Programma "FRITZ!Powerline" downloaden en installeren

1. Open in een webbrowser https://download.avm.de/fritzpowerline/tools/fritzpowerline/.
  2. Ga naar de map "de" of "en".
  3. Download het programma "FRITZ!Powerline" voor het besturingssysteem van je computer.
  4. Installeer het programma "FRITZ!Powerline" op een computer die via de FRITZ!Box via een netwerkkabel is verbonden met een FRITZ!Powerline-apparaat.

Naam wijzigen

1. Start het programma "FRITZ!Powerline".
  2. Dubbelklik in het programma "FRITZ!Powerline" op het pictogram van het FRITZ!Powerline-apparaat waarvan je de naam wilt wijzigen.
  3. Voer in het invoerveld "Name" een goed herkenbare naam in.
  4. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.