FRITZ!Repeater via Wi-Fi met Mesh Repeater verbinden (cascadekoppeling)

Je wilt nog een FRITZ!Repeater via Wi-Fi verbinden met een al aanwezige FRITZ!Repeater? ✔ Hier kom je te weten hoe je een cascadekoppeling configureert.

In het Mesh-netwerk kun je meerdere Mesh Repeaters achter elkaar zetten (cascadekoppeling). Zo een cascadekoppeling maakt het mogelijk om je thuisnetwerk uit te breiden in een bepaalde richting via het Wi-Fi-bereik van een Mesh Repeater.

Je kunt je FRITZ!Repeater dus niet alleen met de FRITZ!Box (Mesh Master) verbinden, maar ook met een Mesh Repeater die je al hebt. Het maakt niet uit of de al aanwezige Mesh Repeater nog een FRITZ!Repeater is, een FRITZ!Box of een FRITZ!Powerline-apparaat, en of de Mesh Repeaters via LAN of Wi-Fi verbonden zijn.

In deze handleiding leggen we uit hoe je je nieuwe FRITZ!Repeater via Wi-Fi kunt verbinden met een Mesh Repeater die je al hebt.

Voorbeeld van een Wi-Fi-cascadekoppeling met twee FRITZ!Repeaters

Voorwaarden/beperkingen

• De al aanwezige Mesh Repeater is verbonden met de Mesh Master en wordt in het Mesh-overzicht aangegeven met het Mesh-pictogram .

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 Optimale volgorde van de Mesh Repeaters bepalen

Rangschik de Mesh Repeaters in de cascadekoppeling van de krachtigste naar de minst krachtige repeater, zodat de gegevens zonder strubbelingen snel naar de Mesh Master worden getransporteerd. De krachtigste Mesh Repeater wordt dan met de FRITZ!Box verbonden en de minst krachtige Mesh Repeater komt dan helemaal achteraan in de cascadekoppeling.

Tribandrepeaters (bijvoorbeeld FRITZ!Repeater 6000, FRITZ!Box 4060) zijn het krachtigst. Dualbandrepeaters (bijvoorbeeld FRITZ!Repeater 2400, FRITZ!Powerline 1260) zijn ongeveer net zo krachtig en het minst krachtig zijn singlebandrepeaters (bijvoorbeeld FRITZ!Repeater 600, FRITZ!Powerline 1240E).

Als de Mesh Repeater een LAN-poort heeft en er bekabeling in huis aanwezig is, raden wij aan om de verbinding tot stand te brengen via een netwerkkabel. Omdat verbindingen via een netwerkkabel in tegenstelling tot Wi-Fi-verbindingen niet worden beïnvloed door interferentie, worden de gegevens altijd met de maximale gegevenssnelheid getransporteerd.

2 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende stappen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de nieuwe FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Druk op de Connect-toets en houd de toets gedurende ongeveer 15 seconden ingedrukt.
  2. De led geeft nu aan door afwisselend te knipperen en te blijven branden dat de fabrieksinstellingen worden geladen en de FRITZ!Repeater opnieuw wordt opgestart. Dit kan enkele minuten duren.
  3. Zodra de led gedurende ten minste 1 minuut ononderbroken knippert, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

3 FRITZ!Repeater met al aanwezige Mesh Repeater verbinden

Bij de configuratie maakt het niet uit of je eerst op welke toets je als eerste drukt. Wij raden de volgende volgorde aan:

1. Steek de nieuwe FRITZ!Repeater voor de configuratie in een stopcontact in de buurt van de al aanwezige Mesh Repeater. De nieuwe FRITZ!Repeater start nu op. Tijdens het opstarten knippert de led snel.
  2. Wacht gedurende ca. 1 minuut tot de nieuwe FRITZ!Repeater is opgestart en de led langzamer knippert.
  3. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de Connect-toets van de nieuwe FRITZ!Repeater en laat de toets weer los. Zodra je de toets loslaat, begint de led te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: houd de Connect-toets van de al aanwezige Mesh Repeater gedurende de in de tabel aangegeven tijd ingedrukt:
    Mesh RepeaterConnect-toetsDuur
    FRITZ!Box 6690, 4060 Connect ca. 1 seconde
    FRITZ!Box 7590 (AX), 7530 (AX), 7520, 7510, 6890, 6670, 6660, 6591, 6590 Connect / WPS ca. 1 seconde
    FRITZ!Box 7490, 7430, 6490, 6430 WLAN WPS ca. 6 seconden
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN ca. 6 seconden
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580, 4040, 4020, 3490 WPS ca. 1 seconde
    FRITZ!Repeater Connect of WPS ca. 1 seconde
    FRITZ!Powerline 1260(E) Connect ca. 1 seconde
    FRITZ!Powerline 1240E WLAN - WPS
    Powerline - Security
    ca. 1 seconde
    FRITZ!Powerline 546E, 540E WLAN · WPS ca. 1 seconde
  5. Zodra de led van de nieuwe FRITZ!Repeater blijft branden, is de Wi-Fi-verbinding tot stand gebracht.

4 FRITZ!Repeater in het Mesh-netwerk opnemen

1. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de Connect-toets van de nieuwe FRITZ!Repeater en laat de toets weer los. Zodra je de toets loslaat, begint de led snel te knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: houd de Connect/WPS-toets van de FRITZ!Box (Mesh Master) ingedrukt tot de Connect-led (zie tabel) oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op:
    FRITZ!Box-modelConnect-toetsConnect-led
    FRITZ!Box 6690, 4060 Connect Connect
    FRITZ!Box 7590 (AX), 7530 (AX), 7520, 7510, 6890, 6850, 6670, 6660, 5590, 5530 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430 WLAN WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580 WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490 WPS WLAN
  3. Ca. 5 seconden nadat de led van de nieuwe FRITZ!Repeater groen is geworden, is de opname in het Mesh-netwerk voltooid.

5 FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de nieuwe FRITZ!Repeater een snelle en stabiele Wi-Fi-verbinding met de al aanwezige Mesh Repeater hebben:

1. Plaats de FRITZ!Repeater zo dat de led van de FRITZ!Repeater groen is en niet oranje. Tips voor het plaatsen vind je in de handleiding FRITZ!Repeater optimaal plaatsen.