Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Repeater wordt niet meer gevonden na configuratie

Na configuratie van de FRITZ!Repeater wordt deze in de netwerklijst van draadloze netwerkapparaten niet weergegeven met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) "FRITZ!Repeater [...]".

1 FRITZ!Repeater neemt netwerknaam (SSID) van de router over

Tijdens de configuratie neemt de FRITZ!Repeater automatisch de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) en de Wi-Fi-netwerksleutel van de draadloze router over, zodat draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk snel kunnen schakelen tussen de Wi-Fi-netwerken (draadloos roaming).

De meeste draadloze apparaten geven de verschillende Wi-Fi-netwerken met dezelfde naam niet afzonderlijk weer, waardoor na configuratie van de FRITZ!Repeater de indruk kan ontstaan dat het Wi-Fi-netwerk ervan niet beschikbaar is. In werkelijkheid worden het draadloze netwerk van de draadloze router en de FRITZ!Repeater gegroepeerd onder één naam van het Wi-Fi-netwerk.

Opmerking:Je kunt ook een unieke netwerknaam toewijzen aan het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Repeater.