MAC-adres van de FRITZ!Repeater opzoeken

Een MAC-adres (Media Access Control-adres) is het hardwareadres van een netwerkinterface (bijvoorbeeld Wi-Fi) en wordt gebruikt om een apparaat eenduidig te identificeren in een netwerk. Elke netwerkinterface van de FRITZ!Repeater heeft een eigen MAC-adres.

De FRITZ!Repeater gebruikt MAC-adressen voor

• de Wi-Fi-verbinding met de draadloze router.
  • Wi-Fi-apparaten die zijn verbonden met het Wi-Fi-netwerk van de repeater.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 Wi-Fi-MAC-adres voor aanmelding bij de router opzoeken

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Access to Home Network".
  2. Lees het MAC-adres af bij "Local Wireless Network Information".

2 Wi-Fi-MAC-adres voor aanmelding van draadloze netwerkapparaten opzoeken

Het Wi-Fi-MAC-adres van de FRITZ!Repeater staat op het typeplaatje aan de onderzijde van de repeater en kan ook worden opgezocht via de gebruikersinterface:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Wi-Fi Network".
  3. Klik op "More Information on the Wi-Fi Network" en lees het MAC-adres af.