FRITZ!Repeater in een thuisnetwerk zonder DHCP-server gebruiken

De FRITZ!Repeater haalt de IP-instellingen standaard op bij de draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) via DHCP. Als je de FRITZ!Repeater wilt gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server, moet je de IP-instellingen handmatig configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 Apparaat voorbereiden

Stel voor de duur van de configuratie de volgende IP-instellingen in op het apparaat waarmee je de FRITZ!Repeater wilt configureren:

Apparaat voor het automatisch ophalen van IP-instellingen configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de FRITZ!Repeater in de modus LAN-brug met statische IP-instellingen wilt configureren:

1. Configureer het apparaat voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen per DHCP.

Apparaat voor het IP-netwerk van de FRITZ!Repeater configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de FRITZ!Repeater in de modus draadloze brug met statische IP-instellingen wilt configureren:

1. Voer als IP-adres 192.168.178.200 in het apparaat in.
  2. Voer als subnetmasker 255.255.255.0 in het apparaat in.
  3. Voer als standaardgateway 192.168.178.2 in het apparaat in.
  4. Voer als DNS-server 192.168.178.2 in het apparaat in.

2 Statische IP-instellingen aan FRITZ!Repeater toewijzen

FRITZ!Repeater als LAN-brug configureren

1. Verbind de FRITZ!Repeater via LAN met de FRITZ!Box of de router en selecteer de optie "Configure the IP address manually" in de configuratiewizard.

FRITZ!Repeater als draadloze brug configureren

1. Verbind de FRITZ!Repeater via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box of de router.

Belangrijk:Door configuratie van de verbinding neemt de FRITZ!Repeater de naam aan van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box of router. Daarom maken apparaten na configuratie van de FRITZ!Repeater verbinding met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box of router.

2. Klik op "Network" in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater.
  3. Klik in het menu "Network" op "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Configure the IP address manually" in.
  5. Voer de IP-instellingen in de betreffende invoervelden in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Repeater gebruikt nu statische IP-instellingen. Stel het apparaat dat je hebt gebruikt om de FRITZ!Repeater te configureren, weer in op de oorspronkelijke IP-instellingen. Als je het toegangstype van de FRITZ!Repeater nog een keer wijzigt, moet je de hier beschreven instellingen opnieuw uitvoeren.