Knowledge Base-artikel #1356

FRITZ!Repeater gebruiken om audiobestanden door te geven van een mediaserver naar een audioapparaat

Je kunt je FRITZ!Repeater gebruiken als UPnP-renderer om audiobestanden op een mediaserver (UPnP-AV-server) in je lokale netwerk door te geven naar gewone audioapparaten. Op die manier kun je audiobestanden die door de FRITZ!Box Media Server beschikbaar zijn gemaakt in het FRITZ!Box-thuisnetwerk, bijvoorbeeld afspelen op je stereosysteem. Een zogenaamd UPnP-beheerpunt op een computer of smartphone wordt gebruikt om de audiobestanden te selecteren die je wilt afspelen.

Voorwaarden

• Er is een mediaserver in je thuisnetwerk geconfigureerd en ingeschakeld.

Opmerking:Je kunt de FRITZ!Box Media Server of software zoals TwonkyMedia, TVersity, enzovoort, op je computer gebruiken als mediaserver.

1 FRITZ!Repeater met draadloze router verbinden

2 Audioapparaat met de FRITZ!Repeater verbinden

3 Audio-inhoud van de mediaserver afspelen

De volgende maatregelen zijn noodzakelijk wanneer je met FRITZ!App Media muziekbestanden van de FRITZ!Box-mediaserver wilt overdragen naar een audioapparaat:

1. Verbind je smartphone met het FRITZ!Box-thuisnetwerk.
  2. Start FRITZ!App Media op uw tablet of smartphone.
  3. Selecteer de gewenste mediaserver, bijvoorbeeld de mediaserver van de FRITZ!Box.
  4. Selecteer als afspeelapparaat "AVM FRITZ!MediaRenderer".
  5. Veeg op het scherm naar links en selecteer de muziek die je wilt afspelen.
  6. Start het afspelen door op het muziekbestand te tikken.