Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!Repeater wijzigen

De FRITZ!Repeater neemt tijdens de configuratie automatisch de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) en de netwerksleutel van de FRITZ!Box (of een andere router) over, zodat draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk snel kunnen schakelen tussen de Wi-Fi-netwerken (Wi-Fi-roaming).

Desgewenst kun je de Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!Repeater ook individueel configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op de meest recente firmware van de FRITZ!Repeater.

1 Naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Radio Settings".
  3. Deactiveer de optie "Take on the same radio network name as the WLAN base station (FRITZ!Box)".
  4. Voer bij "Name of the radio network (SSID)" een individuele naam in, zonder speciale tekens.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Configureer de Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Repeater opnieuw.

2 Wi-Fi-netwerksleutel wijzigen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Security".
  3. Klik op het tabblad "Encryption".
  4. Voer in het invoerveld "Network key" een wachtwoord in. Gebruik cijfers, een combinatie van hoofdletters en kleine letters en ook andere tekens.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Configureer de Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Repeater opnieuw.

3 MAC-adresfilter inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Radio Settings".
  3. Schakel in de sectie "Known WLAN Devices" de optie "Do not allow any new WLAN devices" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Alleen draadloze netwerkapparaten die op de lijst staan onder "Known WLAN Devices", kunnen nu nog verbinding maken met het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Repeater. Wanneer je een nieuw draadloos netwerkapparaat wilt verbinden met de FRITZ!Repeater, schakel dan tijdelijk de MAC-adresfilter uit en schakel deze filter weer in nadat het nieuwe draadloze netwerkapparaat is verbonden met de FRITZ!Repeater. Het MAC-adres van het nieuwe draadloze netwerkapparaat wordt zo automatisch toegevoegd aan de MAC-adresfilter.

4 Nachtschakeling configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Night Service".
  3. Voer bij "Hibernation from" de periode in waarin de nachtstand moet worden ingeschakeld voor de repeater.
  4. Schakel de optie "Switch off wireless network (WLAN)" in.
  5. Als het Wi-Fi-netwerk ondanks de nachtstand ingeschakeld moet blijven, tot alle verbindingen tussen de draadloze netwerkapparaten en de repeater zijn verbroken, schakel dan de optie "The wireless network cannot be switched off until no more WLAN equipment is active" in.