Knowledge Base-artikel #3490

FRITZ!Repeater handmatig via Wi-Fi met FRITZ!Box-thuisnetwerk verbinden

Verbind je FRITZ!Repeater met je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!Repeater neemt dan de toegangsgevens van het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box over en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

In deze handleiding leggen we uit hoe je je FRITZ!Repeater kunt verbinden met je FRITZ!Box met behulp van de configuratiewizard.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype Wi-Fi-bridge

1 MAC-adresfilter van de FRITZ!Box uitschakelen

Wanneer de MAC-adresfilter is ingeschakeld kan de FRITZ!Repeater geen verbinding maken met de FRITZ!Box. Zorg er daarom voor dat de MAC-adresfilter is uitgeschakeld:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Security" of op "Wi-Fi Network" ("Radio Network").
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Koppel de FRITZ!Repeater los van de stroomvoorziening.
  2. Maak na 5 seconden weer verbinding met het stroomnet. Na ca. 10 seconden verschijnt op de led-display het pictogram "FRITZ":

Afb.: pictogram "FRITZ"

3. Tik 2 of 3 keer op het aanraakpunt links totdat het symbool "load factory settings" wordt weergegeven:

Afb: Pictogram "Fabrieksinstellingen laden"

4. Tik op het midden van de led-display. Op de led-display wordt nu het pulserende symbool "confirm entry" weergegeven:

Afb.: pictogram "Confirm entry"

5. Tik opnieuw op het midden van de led-display. De FRITZ!Repeater wordt nu opnieuw gestart en de fabrieksinstellingen worden geladen.
  6. Zodra op de led-display het symbool "run WPS for the first time" verschijnt, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid:

Afb: Pictogram "Run WPS for the first time"

3 Draadloos netwerkapparaat met FRITZ!Repeater verbinden

1. Steek de FRITZ!Repeater voor configuratie in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Zoek met een draadloos netwerkapparaat (bijvoorbeeld notebook, smartphone) naar Wi-Fi-netwerken in de buurt.
  3. Selecteer het Wi-Fi-netwerk "FRITZ!WLAN Repeater N/G".
  4. Voer 00000000 (8 nullen) in als Wi-Fi-netwerksleutel (password).

4 FRITZ!Repeater als Wi-Fi-bridge configureren

1. Klik op "Wizards" in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater.
  2. Klik op "Register Repeater".
  3. Klik op de welkomstpagina op "Next".
  4. Selecteer in de lijst het uit te breiden Wi-Fi-netwerk van je FRITZ!Box en klik op "Next".
  5. Selecteer het type Wi-Fi-versleuteling (encryption), voer de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en klik op "Next".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  7. Zodra de FRITZ!Repeater het pictogram "Wireless LAN field strength" weergeeft, is de Wi-Fi-verbinding tot stand gebracht.

Afb.: Pictogram "Wireless LAN field strength"

5 FRITZ!Repeater optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Repeater een snelle en stabiele Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box hebben:

1. Plaats de FRITZ!Repeater zo dat het pictogram "Wireless LAN field strength" ten minste drie van de vijf streepjes voor veldsterkte weergeeft. Tips voor het plaatsen vind je in de handleiding FRITZ!Repeater optimaal plaatsen.