Knowledge Base-artikel #422

FRITZ!Repeater met FRITZ!Box verbinden via gasttoegang

Met de FRITZ!Repeater kun je niet alleen het privé-Wi-Fi-netwerk uitbreiden, maar ook het het gastnetwerk van de FRITZ!Box. Zo kun je je gasten ook internettoegang aanbieden op een nog grotere afstand van de FRITZ!Box, zonder dat ze toegang hebben tot je thuisnetwerk of de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Configureer de Wi-Fi-verbinding tussen de FRITZ!Repeater en het gastnetwerk handmatig, omdat de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) alleen kan worden gebruikt om een Wi-Fi-verbinding te configureren met je privé-Wi-Fi-netwerk.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Koppel de FRITZ!Repeater los van de stroomvoorziening.
  2. Maak na 5 seconden weer verbinding met het stroomnet. Na ca. 10 seconden verschijnt op de led-display het pictogram "FRITZ":

Afb.: pictogram "FRITZ"

3. Tik 2 of 3 keer op het aanraakpunt links totdat het symbool "load factory settings" wordt weergegeven:

Afb: Pictogram "Fabrieksinstellingen laden"

4. Tik op het midden van de led-display. Op de led-display wordt nu het pulserende symbool "confirm entry" weergegeven:

Afb.: pictogram "Confirm entry"

5. Tik opnieuw op het midden van de led-display. De FRITZ!Repeater wordt nu opnieuw gestart en de fabrieksinstellingen worden geladen.
  6. Zodra op de led-display het symbool "run WPS for the first time" verschijnt, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid:

Afb: Pictogram "Run WPS for the first time"

2 FRITZ!Repeater met de FRITZ!Box verbinden

1. Zoek met een draadloos netwerkapparaat (bijv. notebook, smartphone) naar Wi-Fi-netwerken in de buurt.
  2. Maak verbinding met het Wi-Fi-netwerk "FRITZ!WLAN Repeater N/G". Voer als Wi-Fi-netwerksleutel 00000000 (8 x nul) in.
  3. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater.
  4. Volg de aanwijzingen van de wizard en verbind de FRITZ!Repeater met het Wi-Fi-gastnetwerk van de FRITZ!Box.

De FRITZ!Repeater brengt nu een Wi-Fi-verbinding tot stand met het gastnetwerk van de FRITZ!Box. De procedure is afgesloten wanneer de led-display van de FRITZ!Repeater het symbool "Wireless LAN field strength" weergeeft:

Afb.: Pictogram "Wireless LAN field strength"