Knowledge Base-artikel #450

Audio-inhoud met FRITZ!Repeater overdragen naar een afspeelapparaat

Via de audio-uitgangen en de FM-miniatuurzender van de FRITZ!Repeater kun je alle audio-inhoud overdragen naar een gangbaar afspeelapparaat. Zo kun je de inhoud van je digitale muziekverzameling (bijvoorbeeld iTunes-bibliotheek) op je stereo-installatie afspelen of van je keukenradio een internetradio maken.

Voorwaarden / Beperkingen

• In de FRITZ!Repeater kunnen maximaal 20 internetradiozenders worden geconfigureerd. De afspeellijsten van de zenders moeten de bestandsindeling "pls", "m3u" of "mp3" hebben en mogen alleen MP3-streams bevatten.
  • Om audio-inhoud van een computer naar een audioapparaat te overdragen, moet op de computer Windows 10 / 8 / 7 (64-/32- bits) zijn geïnstalleerd.
  • Om audio-inhoud van een mediaserver naar een audioapparaat te overdragen, moet een UPnP-AV-server in het FRITZ!Box-thuisnetwerk zijn geconfigureerd.

Opmerking:Je kunt bijvoorbeeld de FRITZ!Box-mediaserver of programma's zoals TwonkyMedia, TVersity, enz. als mediaserver (UPnP-AV-server) op je computer gebruiken.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op de meest recente firmware van de FRITZ!Repeater.

1 Audioapparaat met de FRITZ!Repeater verbinden

Je kunt FRITZ!Repeaters op verschillende manieren verbinden met het audioapparaat:

Audioapparaat met de analoge audio-uitgang verbinden

1. Steek een kabel met een 3,5mm-jackplug in de juiste (ronde) aansluiting aan de onderkant van de FRITZ!Repeater.
  2. Verbind de kabel met de line-in-aansluiting van het audioapparaat.

Opmerking:De audio-uitgang van de repeater is niet geschikt voor stereokoptelefoons.

3. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ! Repeater op "Audio".
  4. Klik in het menu "Audio" op "Audio Output".
  5. Schakel de optie "analog / digital (S/P-DIF)" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  7. Schakel bij het audioapparaat het afspelen van audiosignalen via line-in (bijvoorbeeld "AUX") in.

Opmerking:Informatie over het configureren vind je in de handleiding of krijg je rechtstreeks van de fabrikant van het apparaat.

Audioapparaat aansluiten op digitale uitgang

1. Steek een kabel met een TOSLINK-stekker in de juiste (grijze) aansluiting aan de onderkant van de FRITZ!Repeater.
  2. Verbind de kabel met de S/P-DIF-aansluiting van het audioapparaat.
  3. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ! Repeater op "Audio".
  4. Klik in het menu "Audio" op "Audio Output".
  5. Schakel de optie "analog / digital (S/P-DIF)" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  7. Schakel bij het audioapparaat het afspelen van audiosignalen via line-in (bijvoorbeeld "Digital Input" of "Optical Input") in.

Opmerking:Informatie over het configureren vind je in de handleiding of krijg je rechtstreeks van de fabrikant van het apparaat.

Audioapparaat via de FM-miniatuurzender verbinden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ! Repeater op "Audio".
  2. Klik in het menu "Audio" op "Audio Output".
  3. Schakel de optie "FM" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Noteer de beschikbare frequentie die wordt weergegeven door de FRITZ!Repeater na de automatische scan en klik op "OK".
  6. Stem je radio af op de FM-frequentie die je hebt genoteerd.

2 Internetradio in de FRITZ!Repeater configureren

In de FRITZ!Repeater zijn verschillende internetradiozenders geprogrammeerd, je kunt heel eenvoudig meer zenders toevoegen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Audio".
  2. Klik in het menu "Audio" op "Web Radio".
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Select a new web radio station" de optie "other stations..."
  4. Voer in het invoerveld "Name" een naam in voor de radiozender.
  5. Voer in het invoerveld "Internet Address" het adres in van de radiozender.

Opmerking:Links naar diverse internetradiozenders vind je bijvoorbeeld op www.shoutcast.com. Je kunt de adressen van de zenders kopiëren en het contextmenu gebruiken om deze in het betreffende invoerveld te plakken.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Naar internetradio luisteren

Je kunt het afspelen van internetradio óf via de gebruikersinterface starten óf via de led-weergave van de FRITZ!Repeater:

Afspelen via de gebruikersinterface starten

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Audio".
  2. Klik in het menu "Audio" op "Web Radio".
  3. Klik in de tabelkolom "Play" op het weergavepictogram voor de radiozender waarnaar je wilt luisteren.

Afspelen via de led-weergave starten

1. Selecteer op de led-weergave van de FRITZ!Repeater het pictogram "Web Radio".
  2. Selecteer het getal van de radiozender die je wilt horen.

4 Audio-overdracht op de computer configureren

Programma FRITZ!Box USB Remote Connection installeren

Het programma Program for the Audio Bridge moet zijn geïnstalleerd op de computer waarvan de muziek via de FRITZ!Repeater moet worden overgedragen naar het audioapparaat:

1. Meld je op de computer die met de FRITZ!Repeater is verbonden, aan als de Windows-gebruiker die FRITZ!Box USB Remote Connection gaat gebruiken.

Belangrijk:Als de gebruiker geen administratorrechten heeft, moet je tijdens de installatie of als je het programma voor het eerst opstart, een geldig administratorwachtwoord invoeren.

2. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Audio".
  3. Klik in het menu "Audio" op "Audio Output".
  4. Klik op "program for the audio bridge".
  5. Klik in het venster "FRITZ!Repeater Audio Bridge" op de knop "Download".
  6. Download het bestand "fritzbox-usb-fernanschluss.application".
  7. Dubbelklik op het gedownloade bestand en volg de instructies op het beeldscherm.
  8. Herhaal de stappen 1 - 7 voor elke Windows-gebruiker die de FRITZ!Box USB Remote Connection op deze computer gaat gebruiken.

Audiobridge op de computer inschakelen

1. Dubbelklik op het pictogram in het systeemvak van de Windows-taakbalk om het programma FRITZ!Box Audio and USB Remote Connection te openen.
  2. Gebruik de pijltoetsen om naar de weergave "My Repeater" te navigeren.

Opmerking:De pijltoetsen worden alleen weergegeven als zich in het netwerk een FRITZ!Box bevindt waarop "USB Remote Connection" is ingeschakeld.

3. Klik in de weergave "Devices" op "Audio".

Belangrijk:Zolang de audiobridge is ingeschakeld, is de audio-uitvoer van de geluidskaart van de computer uitgeschakeld.

Muziek afspelen

1. Start een willekeurige audiotoepassing op je computer (bijvoorbeeld Windows Media Player of iTunes).