FRITZ!Repeater in een thuisnetwerk zonder DHCP-server gebruiken

Een router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) met automatische IP-adrestoewijzing (DHCP) is een vereiste voor comfortabel en volledig gebruik van de FRITZ!Repeater. Ervaren gebruikers kunnen de FRITZ!Repeater gebruiken zonder DHCP-server, dit heeft echter de volgende beperkingen tot gevolg:

• De gebruikersinterface kan niet worden geopend.
  • FRITZ!OS-updates kunnen niet worden geïnstalleerd.
  • De comfortfuncties (bijvoorbeeld tijdschakeling, pushservice) zijn niet beschikbaar.
  • FRITZ!Box Audio en USB Remote Connection kunnen niet worden gebruikt voor audio-uitvoer en je kunt niet luisteren naar internetradiozenders die zijn ingesteld in de gebruikersinterface.

Computers, smartphones en andere apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Repeater hebben doorgaans ook zonder DHCP-server toegang tot het thuisnetwerk en de internetverbinding van de router, voor zover dit is toegestaan in de statische IP-instellingen van de betreffende apparaten.