Knowledge Base-artikel #952
FRITZ!WLAN Repeater N/G
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

FRITZ!Repeater met draadloze router via 5GHz-Wi-Fi-netwerk verbinden

De FRITZ!Repeater kan het Wi-Fi-netwerk van een draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) op de 2,4- of 5GHz-frequentieband uitbreiden.

Als in de draadloze router beide Wi-Fi-netwerken tegelijk zijn ingeschakeld, brengt de FRITZ!Repeater de draadloze verbinding standaard tot stand via het 2,4GHZ-Wi-Fi-netwerk tijdens de configuratie per WPS (Wi-Fi Protected Setup). Om ervoor te zorgen dat de verbinding tot stand kan worden gebracht via het 5GHz-Wi-Fi-netwerk, moet het 2,4GHz-Wi-Fi-netwerk van de draadloze router zijn uitgeschakeld tijdens configuratie van de FRITZ!Repeater.

1 In draadloze router 2,4GHz-Wi-Fi-netwerk uitschakelen

Opmerking:We leggen de configuratie uit, met als voorbeeld een FRITZ!Box. Informatie over de configuratie van andere draadloze routers krijg je van de fabrikant van de router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Wi-Fi Network" ("Radio Network").
  3. Schakel bij "Active frequency bands" de optie "2.4-GHz frequency band active" of bij "2.4-GHz frequency band" de optie "Wireless radio network enabled" uit. Als de FRITZ!Box meerdere frequentiebanden ondersteunt, er wordt echter maar één weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Repeater met draadloze router verbinden

Opmerking:We leggen de configuratie uit, met als voorbeeld een FRITZ!Box. Informatie over de configuratie van andere draadloze routers krijg je van de fabrikant van de router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Steek de FRITZ!Repeater voor configuratie in een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box.
  2. Druk in midden van het pictogram "Run WPS for the first time" op de led-display van de FRITZ!Repeater tot het pictogram "WPS" begint te knipperen.

Afb: Pictogram "Run WPS for the first time"

3. Binnen 2 minuten: Druk op de Connect-toets van de FRITZ!Box en houd de toets ingedrukt tot de Connect-led oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op:
    FRITZ!Box-modelConnect-toetsConnect-led
    FRITZ!Box 6690, 4060 Connect Connect
    FRITZ!Box 7590 (AX), 7530 (AX), 7520, 7510, 6890, 6850, 6660, 5590, 5530 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430 WLAN WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580 WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490 WPS WLAN
  4. Zodra de FRITZ!Repeater het pictogram "Wireless LAN field strength" weergeeft, is de Wi-Fi-verbinding tot stand gebracht.

Afb.: Pictogram "Wireless LAN field strength"

De FRITZ!Repeater maakt nu verbinding met de draadloze router via het 5GHz-Wi-Fi-netwerk. Nu kun je in de draadloze router het 2,4GHz-Wi-Fi-netwerk weer inschakelen.