Knowledge Base-artikel #373
FRITZ!WLAN Stick AC 860
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

FRITZ!WLAN Stick die is aangesloten op een USB-poort wordt niet automatisch gevonden

De FRITZ!WLAN Stick wordt niet gevonden op de USB-poort van de computer of weergegeven als "onbekend apparaat" (aangegeven met een vraagteken) in het apparaatbeheer van de computer. De installatie van de FRITZ!WLAN Stick wordt niet automatisch opgestart.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Driverinstallatie controleren

1. Koppel de FRITZ!WLAN Stick los van de USB-poort van de computer en steek de FRITZ!WLAN Stick er vervolgens weer in.
  2. Klik in de Windows-taakbalk op het zoekpictogram.
  3. Typ in de zoekbalk Apparaatbeheer en druk op Enter.
  4. Controleer hoe de FRITZ!WLAN Stick wordt aangegeven bij de apparaatklasse "Netwerkadapters":
  5. Als de FRITZ!WLAN Stick wordt aangegeven met een rood kruisje:
    1. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding en selecteer "Eigenschappen".
    2. Selecteer onder "Apparaatgebruik" de optie "Dit apparaat gebruiken (inschakelen)".
    3. Klik op "OK".
    • Als de FRITZ!WLAN Stick wordt aangegeven met een geel uitroepteken:
      1. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding en selecteer "Installatie ongedaan maken" of "Verwijderen".
      2. Klik op "OK" en volg de instructies.
      3. Start je computer opnieuw op en installeer de FRITZ!WLAN Stick opnieuw.
    • Als de FRITZ!WLAN Stick wordt aangegeven met een naar beneden wijzend zwart pijltje:
      1. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding en selecteer "Inschakelen".
      2. Klik op "OK".
    • Als de FRITZ!WLAN Stick niet wordt weergegeven:
      1. Controleer onder "Overige apparaten" of de vermelding"WLAN USB Device" wordt weergegeven.
      2. Als de vermelding wordt weergegeven, klik je met de rechtermuisknop op "WLAN USB Device", selecteer je "Installatie ongedaan maken >OK" en volg je de instructies.
      3. Start je computer opnieuw op en installeer de FRITZ!WLAN Stick opnieuw.

2 FRITZ!WLAN Stick zonder USB-hub aansluiten

De volgende stap is alleen noodzakelijk als je FRITZ!WLAN Stick niet rechtstreeks hebt aangesloten op de USB-poort van de computer, maar op een USB-hub (USB-splitter):

Opmerking:De FRITZ!WLAN Stick kan worden gebruikt met diverse USB-hubs die minimaal USB 2.0 ondersteunen. AVM kan echter niet garanderen dat USB-hubs goed werken.

1. Koppel de USB-hub bij wijze van test los van de computer.
  2. Sluit de FRITZ!WLAN Stick rechtstreeks aan op de USB-poort van je computer.

3 USB-poort controleren

Meest recente driver installeren

1. Installeer op de computer de nieuwste drivers voor de USB 3.0-poort en de nieuwste driver voor de chipset van het moederbord (de chipset is een deel van het moederbord waarop computeronderdelen worden aangesloten).

Opmerking:De meest recente USB- of chipsetdrivers vind je op op de downloadpagina van de website van de fabrikant.

USB-voet gebruiken

1. Sluit de FRITZ!WLAN Stick met de meegeleverde USB-voet aan op de USB 3.0-poort van je computer.

Ander USB-apparaat testen

1. Als de FRITZ!WLAN Stick nog steeds niet wordt gevonden, controleer dan of andere USB-apparaten (bijvoorbeeld USB-printer) worden gevonden als je deze aansluit op dezelfde USB-poort van de computer.
    • Als andere USB-apparaten ook niet worden gevonden, is de USB-poort van de computer mogelijk defect.

4 Testen op een andere computer

1. Installeer de FRITZ!WLAN Stick op een andere computer en controleer of dezelfde fout daar ook optreedt.
  2. Als het probleem niet optreedt bij de andere computer, neem dan contact op met de fabrikant van de computer waarbij de fout optreedt. Dit is geen fout van de FRITZ!WLAN Stick.