Computer voor het automatisch ophalen van IP-instellingen (DHCP) configureren

Om met de FRITZ!Box te kunnen communiceren heeft de computer met de FRITZ!WLAN Stick speciale IP-instellingen nodig, die automatisch worden toegewezen door de DHCP-server (Dynamic Host Configuration Protocol) van de FRITZ!Box. Hiervoor moet de computer zijn geconfigureerd voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen (DHCP-client).

Windows 11

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Klik naast de vermelding van de netwerkverbinding van de computer op "Eigenschappen".
  4. Klik in de sectie "IP-toewijzing" op "Bewerken".
  5. Selecteer in het venster "IP-instellingen bewerken" de optie "Automatisch (DHCP)" en klik op "Opslaan".

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Klik bij "Geavanceerde Netwerkinstellingen" op "Adapteropties wijzigen".
  4. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer "Details".
  5. Klik met de rechtermuisknop op de verbinding, waarvan onder "Apparaatnaam" de FRITZ!WLAN Stick wordt weergegeven.
  6. Klik op "Eigenschappen".
  7. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
  8. Klik op "Eigenschappen".
  9. Schakel de opties "Automatisch een IP-adres laten toewijzen" en "Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen" in.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.