FRITZ!App Cam Service - FRITZ!App Cam Service

FRITZ!App Cam Service

Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureren

Je wilt handmatig een Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureren? ✔ Zo configureer je een verbinding met het Wi-Fi-netwerk met het standaardwachtwoord of je eigen wachtwoord.

Via het draadloze netwerk van je FRITZ!Box kun je Android- apparaten snel en veilig verbinden met het internet en je thuisnetwerk.

Opmerking:Hoe je de Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureert, leggen we hier uit aan de hand van Android 9 ("Pie").

1 Draadloze instellingen van de FRITZ!Box opzoeken

Draadloze instellingen in de fabrieksinstellingen opzoeken

Als de FRITZ!Box zich in de fabrieksinstellingen bevindt, kun je de draadloze instellingen gebruiken die aan de onderzijde van het apparaat staan:

• De naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) vind je bij "WLAN Network (SSID)".
  • De Wi-Fi-netwerksleutel vind je bij "WLAN Network Key" [...]".

Afb.: SSID en draadloze netwerksleutel

Persoonlijke draadloze instellingen bepalen

Als je niet zeker weet of de Wi-Fi-instellingen aan de onderzijde van het apparaat nog geldig zijn, lees dan de instellingen af in de gebruikersinterface:

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Noteer de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID).
  4. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  5. Noteer de Wi-Fi-netwerksleutel.

2 Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

Opmerking:De Wi-Fi-verbinding kun je heel gemakkelijk tot stand brengen met met FRITZ!App WLAN, bijvoorbeeld door de camera van je smartphone op de QR-code te richten, die in de gebruikersinterface is te vinden onder "Wireless (of "WLAN") > Radio Network".

1. Tik op het startscherm van het Androidapparaat op "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Tik op "Wifi".
  4. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het pictogram "aan / uit".
  5. Tik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  6. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden".