FRITZ!App TV Service - FRITZ!App TV Service

FRITZ!App TV Service

Storingen tijdens televisiekijken met FRITZ!App TV

Tijdens het televisiekijken met FRITZ!App TV treden er bij een smartphone of tablet storingen op aan het geluid en/of beeld. Er treden geen storingen op bij een televisie die is aangesloten op dezelfde aansluitdoos.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Installeer op alle FRITZ!-producten de meest recente versie van FRITZ!OS. Bij een FRITZ!Box kun je de FRITZ!OS-update uitvoeren zoals beschreven in deze handleiding.

2 Zenders opnieuw zoeken

Zoek opnieuw de zenders in het apparaat dat is verbonden met aansluitdoos (FRITZ!Box of FRITZ!Repeater):

FRITZ!Box configureren

1. Klik op "DVB-C" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DVB-C" op "Channel Search".
  3. Klik op de knop "Start Channel Search".

FRITZ!Repeater configureren

1. Klik op "DVB-C" in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater.
  2. Klik in het menu "DVB-C" op "Channel Search".
  3. Klik op de knop "Start Channel Search".

3 Bluetooth bij wijze van test uitschakelen

De bluetoothfunctie van de smartphone of tablet kan interfereren met de draadloze verbinding van het betreffende toestel:

1. Schakel de bluetoothfunctie van de smartphone of tablet uit tijdens het gebruik van FRITZ!App TV.

4 Beeldoptimalisatie onder iOS inschakelen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je tv kijkt met een iPhone of iPad en er bij bewegend beeld strepen door het beeld lopen:

1. Start FRITZ!App TV.
  2. Tik op "Info".
  3. Tik in de sectie "OTHER" op "More".
  4. Schakel voor FRITZ!App TV de optie "Deinterlacing" in.

Belangrijk:Beeldoptimalisatie kan alleen worden ingeschakeld in FRITZ!App TV, als het iOS-apparaat minstens beschikt over een A7-chip. Informatie over de technische gegevens krijg je rechtstreeks van Apple; raadpleeg bijvoorbeeld het handboek.