FRITZ!DECT 200 Service - FRITZ!DECT 200 Service

FRITZ!DECT 200 Service

Functie schakelen bij geluid voor FRITZ!DECT-contactdoos configureren

Je kunt de schakelbare contactdoos, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200, zo configureren dat deze automatisch wordt geschakeld bij bepaalde geluiden. De contactdoos schakelt als deze klappen, kloppen of een ander vrij in te stellen geluid detecteert.

Je kunt bijvoorbeeld configureren dat het licht in je garage automatisch wordt ingeschakeld als er stappen of stemmen worden gedetecteerd en dat het licht na 10 minuten weer automatisch wordt uitgeschakeld.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de FRITZ!Box moet FRITZ!OS 6.80 of nieuwer zijn geïnstalleerd.

1 Schakelen door klappen of kloppen configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All smart home devices".
  4. Klik op de knop (Bewerken) bij het apparaat dat je wilt schakelen.
  5. Klik op het tabblad "Switch automatically".
  6. Schakel de optie "Switch on sound" in.
  7. Schuif de regelaar onder "Sensitivity / Volume" naar de juiste instelling die ervoor zorgt dat de gewenste schakeling wordt geactiveerd. De instelling is afhankelijk van de omgevingsgeluiden en de geluidssterkte zelf.
  8. Schakel de optie "Clapping / Knocking" in.
  9. Selecteer de periode voor de schakeling en op welke manier moet worden geschakeld.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Schakelen door vrij in te stellen geluid configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "viewing" de optie "All smart home devices".
  4. Klik op de knop (Bewerken) bij het apparaat dat je wilt schakelen.
  5. Klik op het tabblad "Switch automatically".
  6. Schakel de optie "Switch on sound" in.
  7. Schuif de regelaar onder "Sensitivity / Volume" naar de juiste instelling die ervoor zorgt dat de gewenste schakeling wordt geactiveerd. De instelling is afhankelijk van de omgevingsgeluiden en de geluidssterkte zelf.
  8. Schakel de optie "Freely configurable sound" in.
  9. Schuif de regelaar onder "Frequency range" naar de juiste instelling die ervoor zorgt dat de gewenste schakeling wordt geactiveerd. De instelling is afhankelijk van de omgevingsgeluiden en de geluidssterkte zelf.
  10. Voer bij "Duration" de waarde in voor de duur van het geluid waarmee je de schakeling wilt activeren. De geschikte waarde is afhankelijk van het soort geluid.
  11. Schakel de optie "Switch on sound" of "Switch on silence" in.
  12. Selecteer de periode voor de schakeling en op welke manier moet worden geschakeld.
  13. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.