Knowledge Base-artikel #3591

FRITZ!App Smart Home kan onderweg geen verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen

De FRITZ!Box is vanuit het internet niet toegankelijk met FRITZ!App Smart Home. Daardoor is het niet mogelijk om radiatorthermostaten en slimme stopcontacten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 301 en FRITZ!DECT 200, en ledlampen FRITZ!DECT 500 onderweg aan te sturen. FRITZ!App Smart Home geeft een van de volgende meldingen aan:

• "De FRITZ!Box heeft ‘Onderweg gebruiken’ geblokkeerd voor je app. Maak verbinding met het Wi-Fi-netwerk van je FRITZ!Box voor meer informatie."
  • "Mogelijk heeft de internetverbinding van je FRITZ!Box een storing. Probeer het later opnieuw of maak verbinding met het Wi-Fi-netwerk van je FRITZ!Box."

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 Optie "Onderweg gebruiken" inschakelen

De FRITZ!Box is alleen met de FRITZ!App Smart Home toegankelijk vanuit het internet als in FRITZ!App Smart Home de optie "Onderweg gebruiken" is ingeschakeld:

1. Start FRITZ!App Smart Home als het mobiele apparaat via Wi-Fi is verbonden met de FRITZ!Box.
  2. Tik linksboven op het menupictogram en vervolgens op "Instellingen" (Android) of op het tandwielpictogram en vervolgens op de "i" naast je FRITZ!Box (iOS).
  3. Schakel de optie "Onderweg gebruiken" in.
  4. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in. Als je het aanmelden bij de FRITZ!Box met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingeschakeld, voer dan de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  5. Tik op de knop "Aanmelden" om de configuratie te voltooien.

3 FRITZ!Box in het internet niet bereikbaar

Om ervoor te zorgen dat FRITZ!App Smart Home toegang tot de FRITZ!Box heeft, moet de FRITZ!Box een IPv6- of IPv4-adres hebben dat in het internet bereikbaar is en het mobiele apparaat moet dit IP-adres kunnen benaderen.

Of de FRITZ!Box een IP-adres heeft dat in het internet bereikbaar is en of het mobiele apparaat dit IP-adres kan bereiken, kun je uitzoeken met behulp van de handleiding Internetbereikbaarheid van de FRITZ!Box controleren.

4 Internetverbinding permanent in stand houden

De FRITZ!Box is alleen met de FRITZ!App Smart Home toegankelijk vanuit het internet als er een internetverbinding is. In sommige FRITZ!Box-modellen moet je configureren dat de internetverbinding permanent in stand wordt gehouden:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Toegangsgegevens".
  3. Klik op "Verbindingsinstellingen wijzigen".
  4. Schakel de optie "Permanent behouden (aanbevolen voor tarieven met onbeperkt internet)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met het internet.