Door de FRITZ!Box ondersteunde SMB-versies

De FRITZ!Box ondersteunt het netwerkprotocol SMB versie 1.0. De versies 2 en 3 van het SMB-protocol (SMB2, SMB3) worden niet door de FRITZ!Box ondersteund.

Als je geen gebruik kunt of wilt maken van SMB 1.0, is de opslag toegankelijk via http://fritz.nas of het FTP-protocol met bijvoorbeeld Cyberduck, FileZilla of WinSCP.

Als je SMB 1.0 op je computer hebt gede-installeerd, kun je dit protocol als volgt weer installeren:

1. Klik in de Windows-taakbalk op het zoekpictogram.
  2. Voer in het zoekveld configuratiescherm in en druk op de entertoets.
  3. Klik op "Programma's" en vervolgens op "Programma's en onderdelen".
  4. Klik op "Windows-onderdelen in- of uitschakelen".
  5. Schakel in het venster "Windows-onderdelen" de optie "Ondersteuning voor SMB 1.0/CIFS voor het delen van bestanden" of "SMB1.0/CIFS File Sharing Support" in en klik op "OK".
  6. Klik op "OK".
  7. Klik op "Opnieuw opstarten" om de installatie te voltooien.