Blauw scherm bij het gebruik van FRITZ!VPN

Als FRITZ!VPN is geïnstalleerd op je computer, zie je vaak een blauw scherm wanneer de computer uit de stand-bymodus wordt gewekt ("Suspend-To-Disk", "Hibernate").

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente Windows-updates installeren

1. Installeer alle beschikbare Windows-updates voor jouw Windows-versie. Informatie over het downloaden en installeren vind je op internet onder www.microsoft.nl.

2 Meest recente software voor apparaat installeren

1. Installeer de meest recente driver voor alle LAN- en draadloze netwerkadapters van de computer.

Opmerking:Omdat de meest recente drivers vaak niet in de Windows-update worden aangeboden, kun je de drivers installeren via de website van de fabrikant, bijvoorbeeld van het Intel-downloadcenter. De nieuwste drivers voor FRITZ!WLAN Sticks vind je op onze updatepagina.

3 FRITZ!VPN (FRITZ!Fernzugang) de-installeren

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Apps".
  3. Klik bij "Apps en onderdelen" op de vermelding "FRITZ!VPN" ("FRITZ!Fernzugang") en vervolgens op "Verwijderen".
  4. Bevestig de invoer en klik in het venster "Wilt u toestaan dat deze app wijzigingen aan uw apparaat aanbrengt?" op "Ja".
  5. Start de computer opnieuw op.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + X in en klik in het contextmenu op "Configuratiescherm".
  2. Klik op "Programma's" en vervolgens op "Programma's en onderdelen".
  3. Dubbelklik op "FRITZ!VPN" ("FRITZ!Fernzugang").
    • Het venster "Programma's en onderdelen" wordt geopend.
  4. Bevestig de vraag "Weet u zeker dat u FRITZ!VPN (of FRITZ!Fernzugang) wilt verwijderen?" in het venster "Programma's en onderdelen" met "Ja".
  5. Start de computer opnieuw op.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Een programma verwijderen".
  4. Dubbelklik op "FRITZ!VPN" ("FRITZ!Fernzugang").
    • Het venster "Programma's en onderdelen" wordt geopend.
  5. Bevestig de vraag "Weet u zeker dat u FRITZ!VPN (of FRITZ!Fernzugang) wilt verwijderen?" in het venster "Programma's en onderdelen" met "Ja".
  6. Start de computer opnieuw op.

4 Meest recente versie van FRITZ!VPN installeren

1. Open in een webbrowser onze VPN-servicepagina.
  2. Download het programma FRITZ!VPN.

Belangrijk:Er zijn verschillende versies van FRITZ!VPN beschikbaar voor Windows 10 (64-bits) en Windows 8.1 / 8 / 7 (64-/32-bits). De versie van FRITZ!VPN voor Windows 10 (64-bits) is op dit moment alleen beschikbaar in het Duits en te downloaden op avm.de/vpn.

3. Installeer FRITZ!VPN (FRITZ!Fernzugang) op de computer die de VPN-verbinding met de FRITZ!Box tot stand moet brengen.

5 Computer opnieuw opstarten

1. Start de computer opnieuw op.