Push-service-mails worden niet verstuurd

Hoewel de push-service is geconfigureerd, verstuurt de FRITZ!Box geen e-mails met verbindings- en gebruiksgegevens. In de Event Log van de FRITZ!Box wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "E-mail delivery failed: SMTP server reports [...]"
  • "E-mail delivery failed: TCP error"
  • "Sending of an e-mail message failed. Reason: authentication error"
  • "Sending of an e-mail message failed. Reason: TCP error."

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Instellingen van het e-mailaccount aanpassen

Veel providers beschermen hun e-mailaccounts met speciale beveiligingsmechanismen, die het versturen van de push-service-mails verhinderen:

Instellingen van Google-account aanpassen

1. Genereer een app-wachtwoord voor de FRITZ!Box en configureer dit als wachtwoord voor de push-service.

Belangrijk:Sinds 30-5-2022 ondersteunt Google de toegang door minder goed beveiligde apps niet meer. Sindsdien is het gebruik van de push-service alleen nog mogelijk als je de verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld.

Instellingen van Microsoft-account aanpassen

1. Als je de verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld voor je Microsoft-account, leg je een nieuw app-wachtwoord vast voor de FRITZ!Box en configureer je dit als wachtwoord voor de push-service.

Instellingen in Apple-account aanpassen

1. Als u de twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld voor uw Apple ID, maakt u een app-specifiek wachtwoord voor de FRITZ!Box aan en stelt u dit in als wachtwoord voor de push-service.

Instellingen Yahoo-account aanpassen

1. Genereer een nieuw app-wachtwoord voor de FRITZ!Box en stel dit in als wachtwoord voor de push-service.

2 Versturen van e-mail in e-mail account inschakelen

Bij sommige providers is het versturen van e-mails via een programma standaard uitgeschakeld:

1. Schakel in je e-mail-account het gebruik van externe e-mailclients in.

Opmerking:Bij sommige providers kun je het verzenden inschakelen in de instellingen onder "POP3/IMAP".

3 E-mailaccountgegevens in FRITZ!Box corrigeren

Onjuiste informatie in de e-mailaccountgegevens, bijvoorbeeld een onjuist wachtwoord, zijn vaak de oorzaak van deze fout. Voer daarom je gegevens opnieuw in.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Push Service".
  3. Klik op de link "Configure Push Service". Als de link niet wordt weergegeven, klik dan op het tabblad "Sender".
  4. Voer je e-mailadres en het wachtwoord in.
  5. Klik op "Account Information - Additional Settings".

Opmerking:In de meeste gevallen vult de FRITZ!Box de volgende gegevens automatisch aan. Bij kleinere lokale providers moet je deze zelf invoeren. De benodigde gegevens krijg je van je e-mailprovider.

6. Voer je gebruikersnaam en de naam van de SMTP-server van je e-mailprovider in.
  7. Als de server niet bereikbaar is via poort 25, voer dan bij "Port" de poort in waarmee de server communiceert, bijvoorbeeld 587.
  8. Als de server SSL ondersteunt, schakel je de optie "This server supports a secure connection (SSL)" in.
  9. Schakel de optie "Test e-mail sending after adopting the settings." in. Als de optie niet beschikbaar is, wordt de testmail automatisch verstuurd.
  10. Klik op "Apply" of "Next" en volg de aanwijzingen van de wizard.
  11. De FRITZ!Box verstuurt nu een testmail naar je e-mailaccount.

4 Contact opnemen met provider

Als de testmail niet is verstuurd, zijn je accountgegevens onjuist of er is een storing. Bij sommige e-mailproviders moet er bijvoorbeeld een extra wachtwoord in de klantomgeving worden ingesteld of de provider beschermt de e-mailaccount met extra beveiligingsmechanismen:

1. Neem contact op met je e-mailprovider.