Mesh-pictogram wordt bij verdere FRITZ!Box niet weergegeven

Hoewel de FRITZ!Box is geconfigureerd als Mesh Repeater, wordt deze in het Mesh-overzicht van de Mesh Master weergegeven zonder Mesh-pictogram.

Afb.: Mesh Master geeft FRITZ!Box weer zonder Mesh-pictogram

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Meest recente FRITZ!OS installeren

Voor integratie in het Mesh-netwerk moet op de Mesh Master en Mesh Repeater FRITZ!OS 7 of nieuwer zijn geïnstalleerd:

1. Installeer op de Mesh Master en de Mesh Repeater het meest recente FRITZ!OS.

2 Mesh-bedrijfsmodus van de FRITZ!Box wijzigen

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als de Mesh Repeater met een netwerkkabel met de Mesh Master is verbonden:

1. Klik in de gebruikersinterface van de Mesh Repeater op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Mesh" ("Mesh Networking").
  3. Klik op het tabblad "Mesh Settings".
  1. Schakel de optie "FRITZ!Box as a Mesh Repeater" in.
  2. Schakel de optie "This FRITZ!Box is a network device (IP client) in the home network [...]" in.
  3. Schakel de optie "via LAN" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Verbind en LAN-poort van de Mesh Repeater met een netwerkkabel óf rechtstreeks óf via een hub/switch met een LAN-poort van de Mesh Master.

Belangrijk:Gebruik niet de WAN-poort. De WAN-poort is geconfigureerd om een externe modem aan te sluiten en kan pas na configuratie van de Mesh Repeaterals extra LAN-poort worden geconfigureerd.

3 Toetsblokkering uitschakelen

Integratie in het Mesh-netwerk is alleen mogelijk met een druk op de toets. Schakel daarom de toetsblokkering uit in de Mesh Master en de Mesh Repeater:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Buttons and LEDs".
  3. Klik op het tabblad "Keylock".
  4. Schakel de toetsblokkering uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Mesh Repeater met een druk op de toets in het Mesh-netwerk opnemen

1. Druk op de verbindingstoets van de Mesh Repeater (zie tabel) en houd de toets ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook nog andere leds knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingstoets van de Mesh Master en houd de toets ingedrukt tot de bevestigingsled (zie tabel) oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelVerbindingstoetsBevestigingsled
    FRITZ!Box 6690, 4060ConnectConnect
    FRITZ!Box 7590 (AX), 7530 (AX), 7520, 6890, 6850, 6660, 5530Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590Connect / WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430WLAN WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SLWLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de Mesh Master de Mesh Repeater in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .