Onjuiste vermeldingen in het Mesh-overzicht

In het Mesh-overzicht van de FRITZ!Box kunnen af en toe weergavefouten optreden als apparaten bijvoorbeeld niet rechtstreeks zijn verbonden met de FRITZ!Box, of wanneer deze van verbindingstype veranderen.

Normaliter geeft de FRITZ!Box alle apparaten in het thuisnetwerk weer, zodat je altijd snel ziet

• welke FRITZ!-apparaten, computers, smartphones en overige apparaten er actief zijn.
  • hoe en met welke overdrachtssnelheid je apparaten met elkaar zijn verbonden.
  • of de toegang voor gasten is ingeschakeld en welke apparaten deze gebruiken. Apparaten die de toegang voor gasten gebruiken, worden aangegeven met een kofferpictogram .
  • of het ouderlijk toezicht de internettoegang van apparaten blokkeert. Apparaten waarbij de apparaatblokkering actief is, worden aangegeven met een pictogram voor apparaatblokkering .
  • of er apparaten worden geprioriteerd. Geprioriteerde apparaten met realtimetoepassingen worden aangegeven met een sterpictogram .
  • of er updates beschikbaar zijn voor je FRITZ!-apparaten. Je kunt deze dan meteen installeren via het Mesh-overzicht.

Afhankelijk van de grootte en opbouw van het thuisnetwerk, kan het tot 10 minuten duren tot alle apparaten juist worden weergegeven in het Mesh-overzicht. Dit geldt voor nieuwe apparaten, voor apparaten waarvan het verbindingstype is gewijzigd en voor apparaten die zijn verwijderd uit het thuisnetwerk.

Als er na 10 minuten nog steeds onjuiste vermeldingen staan, neem dan de volgende aanwijzingen in acht.

Mesh-overzicht in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box

1 Bij FRITZ!-apparaat staat geen Mesh-pictogram

Als er in het Mesh-overzicht nog een FRITZ!Box, een FRITZ!Repeater of een FRITZ!Powerline met Wi-Fi-functie staat zonder een Mesh-pictogram , is het apparaat niet juist opgenomen in het Mesh-netwerk. Voer in dit geval de stappen uit van de bijbehorende handleiding:

2 Apparaat ontbreekt in het Mesh-overzicht

De FRITZ!Box kan unmanaged switches die geen LLDP-informatie doorsturen niet herkennen en daarom ook niet weergeven in het Mesh-overzicht. Apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden via zo een unmanaged switch, worden zo weergegeven alsof ze rechtstreeks zijn aangesloten met een LAN-poort van de FRITZ!Box.

Ook van apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden via een FRITZ!Box zonder Mesh-ondersteuning of via een router, Wi-Fi-repeaters of powerlineapparaten van andere fabrikanten, kan de FRITZ!Box de verbindingsinformatie niet altijd juist ophalen. In het Mesh-overzicht worden de apparaten in kwestie dan of helemaal niet weergegeven of weergegeven met het verkeerde verbindingstype.

3 Apparaat wordt met verkeerde naam weergegeven

De FRITZ!Box geeft de apparaten weer met hun hostnaam, als deze hun IP-instellingen per DHCP bij de FRITZ!Box ophalen en daarbij hun naam meedelen aan de FRITZ!Box.

Apparaten die hun naam niet aan de FRITZ!Box meedelen, bijvoorbeeld alle apparaten die hun IP-instellingen niet krijgen toegewezen van de FRITZ!Box, worden weergegeven met hun IP-adres (bijvoorbeeld "PC-192-168-178-20") of bij powerlineapparaten met de netwerkapparaatnaam.

Als je de naam in het Mesh-overzicht wilt wijzigen, klik dan op "Details" bij het apparaat in kwestie en voer je in het invoerveld "Naam" de gewenste naam (zonder vreemde tekens) in.

Opmerking:Als je in het Mesh-overzicht een apparaatnaam wijzigt, geeft de FRITZ!Box latere naamswijzigingen bij het apparaat zelf niet weer. Wijzig in dit geval de apparaatnaam opnieuw in het Mesh-overzicht van de FRITZ!Box.

4 Apparaat wordt met verkeerde verbindingstype weergegeven

De FRITZ!Box kan de verbindingsinformatie van apparaten niet altijd betrouwbaar ophalen als die via een switch, een FRITZ!Box zonder Mesh-ondersteuning of via een router, Wi-Fi-repeaters of powerlineapparaten van andere fabrikanten met de FRITZ!Box zijn verbonden.

Apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden via een unmanaged switch die LLDP-informatie doorstuurt, worden in het Mesh-overzicht niet topologisch achter de switch weergegeven, maar op hetzelfde niveau met de switch.

Apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden via een unmanaged switch die geen LLDP-informatie doorstuurt, via een FRITZ!Box zonder Mesh-ondersteuning of via een router, Wi-Fi-repeater of powerlineapparaat van een andere fabrikant, worden in het Mesh-overzicht of helemaal niet weergegeven of ze worden weergegeven met het onjuiste verbindingstype.

Opmerking:In komende FRITZ!OS-versies zullen we de weergave verbeteren van managed switches en de hierop aangesloten apparaten.

5 Apparaat wordt per ongeluk als router weergegeven

Routers, Wi-Fi-repeaters en powerlineapparaten van andere fabrikanten worden in het Mesh-overzicht weergegeven met een routerpictogram met twee antennes . Dit pictogram wordt ook gebruikt voor andere apparaten waarover verdere apparaten verbinding met de FRITZ!Box maken (bijvoorbeeld smartphones in de hotspotmodus).

Als ook andere apparaten (bijvoorbeeld computers) met dit routerpictogram worden weergegeven, heeft de FRITZ!Box tegenstrijdige informatie over deze apparaten. In het thuisnetwerk bevinden of bevonden zich meerdere apparaten met hetzelfde IP-adres of het verbindingstype van de apparaten (LAN, Wi-Fi) is gewijzigd.

Om de weergave te corrigeren, schakel je de apparaten in kwestie uit en klik je daarna op de knop (Verwijderen) bij alle ongebruikte verbindingen. Om dubbele IP-adressen te voorkomen, raden wij aan om alle apparaten te configureren voor het automatisch ophalen van IP-adressen per DHCP.

6 Onbekende apparaten worden weergegeven

De FRITZ!Box geeft alle apparaten weer die zijn verbonden met de FRITZ!Box of die al eens met de FRITZ!Box waren verbonden. Als je FRITZ!Box in het Mesh-overzicht apparaten weergeeft die je niet kent, voer dan de stappen uit van deze handleiding: