Knowledge Base-artikel #3663

MagentaCLOUD kan niet in de FRITZ!Box worden geconfigureerd

MagentaCLOUD van Deutsche Telekom kan niet in de FRITZ!Box worden geconfigureerd als onlineopslag. Daardoor zijn mediabestanden in de MagentaCLOUD niet toegankelijk via de FRITZ!Box-mediaserver.

Oorzaak

• Deutsche Telekom heeft MagentaCLOUD geüpdatet, waardoor bestanden op andere wijze beschikbaar worden gemaakt en veel functies van MagentaCLOUD zijn aangepast.

1 WebDAV-wachtwoord voor MagentaCLOUD configureren

1. Configureer een apart WebDAV-wachtwoord voor MagentaCLOUD. De FRITZ!Box kan zich alleen met een WebDAV-wachtwoord aanmelden bij Telekom. Ga daarvoor te werk zoals uitgelegd in de handleiding Wie richte ich mein Netzlaufwerk ein?.

2 MagentaCLOUD via "other provider" configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB / Storage".
  3. Schakel de optie "Online storage enabled" in.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "WebDAV provider" de optie "other provider".
  5. Voer in het invoerveld "WebDAV URL" het adres "https://magentacloud.de/remote.php/webdav" in.
  6. Voer in het invoerveld "Username" je Telekom-login in.
  7. Voer in het invoerveld "Password" het aparte WebDAV-wachtwoord voor MagentaCLOUD in.
  8. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu heb je via de FRITZ!Box toegang tot MagentaCLOUD. De mediabestanden in de MagentaCLOUD zijn via de FRITZ!Box-mediaserver echter nog steeds niet toegankelijk.