Knowledge Base-artikel #3616

FRITZ!Box voor gebruik op de aansluiting van Sunrise configureren

De FRITZ!Box is optimaal voorbereid voor gebruik met Sunrise en geeft je met internet, telefonie en televisie (We TV) onbeperkt toegang tot alle functies.

Je hoeft de FRITZ!Box alleen maar aan te sluiten op de internetaansluiting en in de FRITZ!Box Sunrise als internetprovider te selecteren. De FRITZ!Box wordt dan automatisch geconfigureerd door Sunrise.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box aansluiten

1. Sluit het ene uiteinde van de netwerkkabel aan op de poort "WAN" van de FRITZ!Box. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de gele netwerkkabel die is meegeleverd met de FRITZ!Box.
  2. Steek het andere uiteinde van de netwerkkabel in de LAN-poort van de glasvezelmodem (ONT, Optical Network Termination).

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Klik op "Internet" en vervolgens op "Account Information".
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Internet connection via" de optie "Sunrise spezifische Auswahl" en schakel het juiste toegangstype in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. De FRITZ!Box brengt nu een verbinding met Sunrise tot stand en configureert automatisch de internettoegang en je telefoonnummers.

Belangrijk:Als de configuratie niet is geslaagd, is je internettoegang mogelijk nog niet geactiveerd. Neem in dit geval contact op met Sunrise.