Knowledge Base-artikel #3669

FRITZ!Box voor gebruik op de aansluiting van Ziggo configureren

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box al geconfigureerd voor gebruik op de kabelaansluiting van Ziggo. Je hoeft de FRITZ!Box alleen maar aan te sluiten op de kabelmodem van Ziggo en telefonie te configureren. Vervolgens kan alle apparatuur in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de complete veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet, telefonie en multimedia.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Kabelmodem aansluiten

1. Verbind de kabelmodem met de eerste multimedia-einddoos of met de contactdoos die de installateur heeft gebruikt bij de installatie. Gebruik daarvoor de door de installateur geleverde coaxiale kabel (zonder verlenging).

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Aanmelden".
  3. Klik op "Internet" en vervolgens op "Toegangsgegevens".
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Internettoegang via" de optie "Cable modem or Internet router".
  5. Voer in de invoervelden "Downstream" en "Upstream" de snelheden van de internetverbinding in.
  6. Verbind de kabelmodem via een netwerkkabel met de WAN-poort van de FRITZ!Box en klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.
  7. Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding tot stand via de kabelmodem. De configuratie is voltooid als de melding "The procedure was concluded successfully" wordt weergegeven.

3 Telefonie in FRITZ!Box configureren

Toegangsgegevens klaarleggen

1. Leg de toegangsgegevens voor telefonie klaar, die in de Mijn Ziggo-app staan of die je van de klantenservice van Ziggo hebt ontvangen (bijvoorbeeld de gebruikersnaam en het wachtwoord).

Telefoonnummers configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Other provider".
  5. Voer bij "Telephone number for Registration" je telefoonnummer met het netnummer in (bijvoorbeeld 31201234567).
  6. Voer bij "Internal telephone number in the FRITZ!Box" je telefoonnummer in (bijvoorbeeld 1234567).
  7. Voer bij "Username" en "Password" de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van Ziggo.

Belangrijk:Laat het veld "Authentication name" leeg, omdat er anders problemen met het aanmelden kunnen ontstaan.

8. Voer bij "Registrar" vmk.voice.ziggo.nl in.
  9. Voer bij "Area code" je netnummer in.
  10. Klik op "Additional settings" om alle instellingen weer te geven.
  11. Schakel de optie "Use telephone number for registration" in.
  12. Selecteer bij "Contact internet telephony provider via" de instelling "IPv4 and IPv6, IPv6 preferred".
  13. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

Notatiewijze telefoonnummer aanpassen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik bij het internettelefoonnummer in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Klik op "Telephone Number Format".
  5. Schakel bij "Telephone Number Format" de optie "None" in voor het land- en netnummer.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Telefoonnummers toewijzen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten".
  3. Klik bij de telefoon in kwestie op de knop (Bewerken).

Belangrijk:Als de telefoon nog niet wordt weergegeven, klik dan op de knop "Nieuw apparaat instellen" en volg de instructies van de wizard.

4. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Uitgaande oproepen" het telefoonnummer dat de telefoon moet gebruiken om uitgaande oproepen tot stand te brengen. Als je geen telefoonnummer selecteert, wordt het uitgaande telefoonnummer gebruikt dat is ingevoerd onder "Instellingen voor de aansluiting".
  5. Bepaal op welke telefoonnummers de telefoon bij inkomende oproepen moet reageren. Je kunt maximaal tien telefoonnummers (inclusief het telefoonnummer voor uitgaande oproepen) selecteren.
  6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.