FRITZ!Box meldt "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth"

In de Event Log van de FRITZ!Box wordt de volgende melding weergegeven:

• "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth (2,4 GHz)"

Oorzaak

• De FRITZ!Box reduceert in het 2,4GHz-Wi-Fi-netwerk in omgevingen waarin zich veel andere 2,4GHz-Wi-Fi-netwerken bevinden automatisch de kanaalbandbreedte van 40 MHz tot 20 MHz. Door de kanaalbandbreedte tijdelijk te reduceren, hebben Wi-Fi-verbindingen in de 2,4GHz-frequentieband minder last van interferentie en wordt de gebruikersdatasnelheid van de verbindingen verhoogt.

Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!Box optimaliseren

Optimaliseer het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box, zodat de FRITZ!Box steeds automatisch het optimale Wi-Fi-kanaal selecteert en draadloze netwerkapparaten indien noodzakelijk van het 2,4GHz- naar het 5GHz-Wi-Fi-netwerk of een ander draadloos toegangspunt kan sturen:

1. Configureer de FRITZ!Box zoals wordt beschreven in de handleiding Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box optimaliseren.