Het is niet mogelijk om een netwerkapparaat een andere naam te geven

Het is niet mogelijk om computers, smartphones en andere netwerkapparaten die in het Mesh-overzicht van de FRITZ!Box-gebruikersinterface staan, een andere naam te geven. Bij een poging om de naam van het apparaat te wijzigen, geeft de FRITZ!Box mogelijk de volgende foutmelding weer:

"The name contains illegal characters. Computer names may contain only letters (a-z, A-Z), numerals (0-9), and hyphens (-). The name may not be made up of numerals only."

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Naam bevat niet-toegestane tekens

Verwijder alle niet-toegestane tekens uit de namen van de apparaten:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Mesh".
  3. Klik naast het apparaat dat je een andere naam wilt geven op "Details".
  4. Voer in het invoerveld "Name" een willekeurige naam in, zonder speciale tekens.

Belangrijk:De namen zijn DNS-hostnamen. Gebruik daarom alleen letters en cijfers (alfanumerieke tekens, dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) en koppeltekens (-). De naam mag niet alleen uit cijfers bestaan.

5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Apparaat via gastnetwerk met FRITZ!Box verbonden

In de gebruikersinterface van de FRITZ!Box kun je alleen met het thuisnetwerk verbonden apparaten een andere naam te geven. Apparaten die via de LAN- of draadloze gasttoegang met de FRITZ!Box zijn verbonden, kun je in de FRITZ!Box geen andere naam geven.

Opmerking:De FRITZ!Box geeft de apparaten weer met de hostnaam, als deze door de apparaten is meegedeeld aan de FRITZ!Box bij het ophalen van de IP-instellingen via DHCP. Apparaten die de hostnaam niet doorgeven aan de FRITZ!Box, worden weergegeven met hun IP-adres (bijvoorbeeld "PC-192-168-178-20").