FRITZ!Box meldt "The MyFRITZ! name cannot be resolved despite a successful update"

Hoewel de MyFRITZ!-startpagina van de FRITZ!Box kan worden geopend via myfritz.net, is via het MyFRITZ!-adres geen rechtstreekse toegang mogelijk tot toepassingen en diensten in het thuisnetwerk van de FRITZ!Box. In de Event Log van de FRITZ!Box wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "MyFRITZ! error: The MyFRITZ! name cannot be resolved despite a successful update."
  • "MyFRITZ! error: The MyFRITZ! name was updated successfully, but afterward an error occurred during DNS resolution."

1 DNS-servers op internet niet bijgewerkt

Sommige DNS-servers op het internet werken de toewijzing van IP-adressen aan domeinnamen niet onmiddellijk bij. De servers beantwoorden aanvragen gericht aan een MyFRITZ!-adres nog een tijdlang met een oud IP-adres, hoewel de FRITZ!Box het nieuwe IP-adres al heeft doorgegeven aan de MyFRITZ!-dienst. Dit gedrag van de DNS-servers kan niet worden beïnvloed door de FRITZ!Box of de MyFRITZ!-dienst.

Het probleem wordt doorgaans vanzelf na maximaal een uur opgelost, als de betreffende DNS-servers op internet worden bijgewerkt.