Knowledge Base-artikel #1637

ISDN-telefooncentrale voor point-to-pointaansluiting configureren in de FRITZ!Box

In de particuliere sector en in kleine kantoren zijn point-to-multipoint ISDN-aansluitingen gebruikelijk, terwijl point-to-point ISDN-aansluitingen worden gebruikt in professionele omgevingen. De poort voor ISDN-apparaten ("FON S0") van de FRITZ!Box is bedoeld voor ISDN-apparaten die geschikt zijn voor gebruik met point-to-multipoint ISDN-aansluitingen.

Als je de FRITZ!Box configureert zoals hier beschreven, kun je op de poort "FON S0" ook een ISDN-telefooncentrale aansluiten die geschikt is voor point-to-pointaansluitingen. Alle telefoonnummers die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box kunnen dan met de telefooncentrale worden gebruikt, bijvoorbeeld alle doorkiesnummers van je SIP DDI-lijn die gebruikmaakt van een hoofdnummer en een blok van doorkiesnummers (doorkiesreeks) (SIP DDI is vergelijkbaar met een point-to-point ISDN-aansluiting).

Belangrijk:Aangezien dit geen gegarandeerde producteigenschap is, kan AVM geen probleemloze werking garanderen van een ISDN-telefooncentrale die is ontworpen voor gebruik op een point-to-point ISDN-aansluiting.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Telefoonnummers in FRITZ!Box configureren

1. Configureer de internettelefoonnummers in de FRITZ!Box.

2 Telefooncentrale met FRITZ!Box verbinden

1. Verbind de telefooncentrale met de poort voor ISDN-apparaten ("FON S0") van de FRITZ!Box.

Belangrijk:Met de bedrijfsmodus "point-to-point" kun je slechts één ISDN-eindapparaat aansluiten op de poort "FON S0".

3 FRITZ!Box opnieuw opstarten

Tijdens het opnieuw opstarten detecteert de FRITZ!Box dat er op poort "FON S0" een telefooncentrale is aangesloten die is ontworpen om te gebruiken op een point-to-point-aansluiting. Na het opnieuw opstarten stelt de FRITZ!Box de poort "FON S0" automatisch in op de bedrijfsmodus "point-to-point".

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

4 Telefooncentrale in FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop "Configure New Device".
  4. Schakel de optie "ISDN telephone system" (of "ISDN PBX") in, klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

5 Nevenaansluitingen van de telefooncentrale configureren

1. Voer bij de nevenaansluitingen van je telefooncentrale de internettelefoonnummers precies zo in, zoals deze worden weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Telephony > Telephone numbers".
  2. Je kunt ook alle doorkiesnummers van je SIP DDI-lijn gebruiken op de nevenaansluitingen van je telefooncentrale, zelfs als je geen doorkiesnummers hebt ingevoerd in de FRITZ!Box (zie sectie SIP DDI-lijn configureren).

6 Energiebesparingsmodus in FRITZ!Box uitschakelen

De FRITZ!Box is voorzien van een aantal functies om energie te besparen. Onder andere wordt de communicatie tussen de interne S0-bus van de FRITZ!Box en het ISDN-apparaat beëindigd, als er geen verbinding actief is. Sommige ISDN-apparaten hebben problemen met deze functie. Schakel deze functie daarom uit in de FRITZ!Box als ISDN-apparaten een probleem hebben om een verbinding tot stand te brengen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij het ISDN-apparaat in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Properties".
  5. Schakel de optie "enable energy-saving mode for internal S0 bus" uit.