Toepassing (bijvoorbeeld SSH) verliest af en toe verbinding met externe stations op internet

De internetverbinding van een enkele applicatie wordt na ongeveer 15 minuten verbroken, hoewel het wel mogelijk is om met dezelfde computer webpagina's te openen op het moment dat de fout optreedt. Dit probleem treedt bijvoorbeeld op met SSH- (Secure Shell) of Telnet-verbindingen met externe stations op internet.

Oorzaak

• Wanneer er gedurende 15 minuten geen gegevens zijn uitgewisseld via een TCP-verbinding, of wanneer er gedurende 5 minuten geen gegevens zijn uitgewisseld via een UDP-verbinding, dan verwijdert de FRITZ!Box automatisch de betreffende verbinding(en) uit de NAT-tabel ("NAT Timeout"). Op die manier wordt de beveiliging van apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gewaarborgd en wordt prestatieverlies tijdens de toegang tot internet voorkomen. Daardoor worden alle poorten gesloten die door deze verbindingen werden gebruikt en de internetverbinding van de betreffende toepassing wordt verbroken.

Functie keep-alive in de toepassing inschakelen

1. Om te voorkomen dat de FRITZ!Box verbindingsgegevens verwijdert uit de NAT-tabel, kun je de toepassing zo configureren dat deze regelmatig gegevenspakketten naar internet verstuurt.

Opmerking:Een dergelijk functie wordt doorgaans keep-alive genoemd. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.