Vanaf het internet toegang tot FRITZ!NAS

Ook onderweg kun je altijd gemakkelijk en veilig FRITZ!NAS http://fritz.nas benaderen met een webbrowser om bestanden te up- en downloaden, of om multimediabestanden zoals foto's of muziek af te spelen.

Opmerking:Voor smartphones en tablets is het aan te raden om de MyFRITZ!App te gebruiken. Als de bestanden niet mogen worden gewijzigd, zijn downloadlinks aan te raden.

Voorwaarden / beperkingen

• Voor IPv4-internettoegang moet de FRITZ!Box een openbaar IPv4-adres krijgen van de internetprovider.
  • Voor IPv6-internettoegang moet de FRITZ!Box een IPv6-adres krijgen van de internetprovider.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

USB-opslagmedium voor gebruik als opslag (NAS) configureren

MyFRITZ!-account configureren en domeinnaam bepalen

Met MyFRITZ! kun je de FRITZ!Box altijd vanaf internet benaderen, zelfs als de FRITZ!Box regelmatig een ander openbaar IP-adres krijgt van de internetprovider:

1. Configureer in de FRITZ!Box een MyFRITZ!-account.
  2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.

2 FRITZ!Box-gebruikers configureren

Om de FRITZ!Box vanaf internet te kunnen benaderen, moet je gebruikers configureren in de FRITZ!Box en ze rechten geven voor toegang tot opslag (NAS) vanaf internet:

3 Vanaf het internet toegang tot FRITZ!NAS

1. Open in een webbrowser het adres https://[MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box]/nas . Als de FRITZ!Box niet de standaard HTTPS-poort 443 gebruikt, voeg je aan de domeinnaam de HTTPS-poort toe die wordt gebruikt door de FRITZ!Box.

Voorbeeld:
    https://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net:49476/nas

2. Voer in de invoervelden de gebruikersnaam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die gemachtigd is om vanaf internet toegang te krijgen tot de NAS-inhoud, en klik op "Log in".