PPPoE Passthrough in FRITZ!Box configureren

Met PPPoE Passthrough brengen met de FRITZ!Box verbonden computers of routers extra PPPoE-internetverbindingen met eigen toegangsgegevens tot stand. De FRITZ!Box werkt dan voor de apparaten als een glasvezelmodem.

Om bijvoorbeeld te telewerken met je computer, kun je zo een extra internetverbinding met eigen toegangsgegevens gebruiken, die je werkgever alleen heeft verstrekt om te telewerken.

LET OP!Bij sommige internetproviders kunnen er extra kosten ontstaan als er extra internetverbindingen tot stand worden gebracht. Informatie over de kosten krijg je van je internetprovider.

Voorwaarden / beperkingen

• De provider van de internetaansluiting moet het tot stand brengen van meerdere PPPoE-verbindingen toestaan.
  • De algemene filterinstellingen van de FRITZ!Box onder "Internet > Filters > Lists" zijn van toepassing op alle PPPoE-internetverbindingen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change Connection Settings" en schakel de optie "Connected network devices are also allowed to establish their own Internet connections (not recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Netwerkapparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden, kunnen nu hun eigen internetverbindingen tot stand brengen.

Als het niet lukt om de extra internetverbindingen tot stand brengen, is de PPPoE-verbinding niet juist geconfigureerd in het betreffende netwerkapparaat of de internetprovider staat niet toe dat er extra PPPoE-verbindingen tot stand worden gebracht.