FRITZ!Box meldt "Access to the fixed IP address [...] was prevented by the web site filter"

Een apparaat of een toepassing (bijvoorbeeld Amazon Fire TV, Netflix) heeft geen toegang tot internet. In de Event Log van de FRITZ!Box wordt de volgende melding weergegeven:

"Access to the fixed IP address [...] was prevented by the web site filter"

Oorzaak

• De filter voor websites is in het ouderlijk toezicht van de FRITZ!Box ingeschakeld voor het apparaat. Hierdoor heeft het apparaat geen rechtstreekse toegang tot IP-adressen op internet.

Voer de maatregel uit die voor jou het meest geschikt is.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Ouderlijk toezicht voor het apparaat uitschakelen

Als het ouderlijk toezicht niet noodzakelijk is voor het apparaat, schakel je dit uit door aan het apparaat het toegangsprofiel "Unrestricted" toe te wijzen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op "Changing Access Profiles".
  4. Selecteer voor het apparaat in kwestie in de vervolgkeuzelijst het toegangsprofiel "Unrestricted".
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Filters voor websites uitschakelen

Als je voor het apparaat een tijdslimiet hebt geconfigureerd, maar websites wel onbeperkt bezocht mogen worden, schakel dan de filter voor websites uit:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filter".
  3. Klik op het tabblad "Access Profiles".
  4. Klik naast het toegangsprofiel in kwestie op de knop (Bewerken).
  5. Schakel in de sectie "Filters for Web Pages" de optie "Filter web sites" uit.
  6. Klik op "OK" om het toegangsprofiel op te slaan.

3 Filter voor websites aanpassen

Als het filter voor websites ingeschakeld moet blijven voor het apparaat, configureer dan een uitzondering voor de geblokkeerde IP-adressen:

Voorbereidingen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Lists".
  4. Klik naast de lijst "Permitted IP addresses" op de link "Edit".
  5. Klik op de link "Delete all non-allowed IP addresses from the list".
  6. Bevestig de vraag "Do you really want to delete all non-allowed IP addresses from the list?" met "OK".
  7. Klik op "OK" om de lijst op te slaan.

Fout reproduceren

1. Reproduceer de fout door het betreffende apparaat of de betreffende toepassing te starten en daarmee te proberen om toegang te krijgen tot internet.

Voorbeeld:
    Als je virusscanner bij iedere start van Windows automatisch naar updates zoekt, maar deze niet kan downloaden, start dan de computer opnieuw op.

Toegang tot geblokkeerde IP-adressen toestaan

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Lists".
  4. Klik naast de lijst "Permitted IP addresses" op de link "Edit".
  5. Sta toegang tot IP-adressen toe die rechtstreeks worden opgeroepen door het apparaat.
  6. Klik op "OK" om de lijst op te slaan.