Knowledge Base-artikel #3258

FRITZ!Box voor gebruik op de aansluiting van Vodafone (voorheen Unitymedia) configureren

De FRITZ!Box Cable is optimaal voorbereid om te gebruiken op de kabelaansluiting van Vodafone (voorheen Unitymedia). Laat de FRITZ!Box door Vodafone ontgrendelen, sluit de FRITZ!Box aan op de einddoos en configureer telefonie. Als Vodafone of Unitymedia de FRITZ!Box heeft verstrekt, is deze al ontgrendeld en wordt automatisch geconfigureerd. Vervolgens kan alle apparatuur in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de complete veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet, telefonie en multimedia.

Belangrijk:In deze handleiding leggen we uit hoe je te werk moet gaan als je de FRITZ!Box in Baden-Württemberg, Hessen of Noordrijn-Westfalen gebruikt. Als je de FRITZ!Box in een andere deelstaat gebruikt, volg dan de handleiding FRITZ!Box voor gebruik op de kabelaansluiting van Vodafone configureren.

Voorwaarden / beperkingen

• De gigabittarieven van Vodafone (bijvoorbeeld "Red Internet & Phone 1000 Cable") worden uitsluitend aangeboden met de kabelstandaard "DOCSIS 3.1" en kunnen alleen worden gebruikt met de FRITZ!Box 6660 Cable en de FRITZ!Box 6591 Cable.

1 FRITZ!Box laten ontgrendelen

1. Neem contact op met de telefonische klantenservice van Vodafone om de FRITZ!Box te laten ontgrendelen voor gebruik op je kabelaansluiting. Houd hiervoor het serienummer en MAC-adres van de kabelmodem van je FRITZ!Box (CM-MAC) bij de hand. Deze informatie vind je aan de onderzijde van het apparaat:

Afb.: Serienummer en CM MAC

2 FRITZ!Box aansluiten

1. Sluit de FRITZ!Box aan op de kabelaansluiting en op een computer. Uitgebreide informatie vind je in de korte handleiding die met de FRITZ!Box is meegeleverd en in het handboek.

3 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Als het menu "Set up Internet Connection" niet automatisch wordt weergegeven:
    1. Klik op "Internet" en vervolgens op "Account Information".
    2. Schakel de optie "Internet connection via cable" in.
  4. Wacht tot de "Power / Cable"-led blijft branden. Afhankelijk van de signaalsterkte en de configuratie van je aansluiting kan dit tot 10 minuten duren.

Belangrijk:Als de led "Power / Cable" voortdurend knippert, is de kabelaansluiting nog niet ontgrendeld of er is een storing. Neem in dit geval contact op met Vodafone.

5. Klik op "Apply" of "Next" om de instellingen op te slaan en start de FRITZ!Box opnieuw op om de configuratie van de internetverbinding af te sluiten.

4 Telefonie in FRITZ!Box configureren

Toegangsgegevens klaarleggen

1. Vraag de toegangsgegevens voor telefonie op in de klantomgeving van Vodafone MeinKabel onder "Einstellungen > SIP-Daten".

Opmerking:Als je de toegangsgegevens niet kunt opvragen, neem dan contact op met Vodafone.

Telefoonnummers configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Unitymedia (BaWü)" of "Unitymedia (NRW/Hessen)".
  5. Voer in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je provider.
  6. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

Telefoonnummers toewijzen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij het telefoonapparaat in kwestie op de knop (Bewerken).

Belangrijk:Als het telefoonapparaat nog niet wordt weergegeven, klik je op de knop "Configure New Device" en volg je de instructies van de wizard.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing Calls" het telefoonnummer dat het telefoonapparaat moet gebruiken om uitgaande gesprekken te voeren. Als je geen telefoonnummer selecteert, wordt het uitgaande telefoonnummer gebruikt dat is gedefinieerd onder "Telephone Numbers > Line Settings".
  5. Bepaal op welke telefoonnummers het telefoonapparaat bij inkomende oproepen moet reageren. Je kunt maximaal tien telefoonnummers (inclusief het telefoonnummer voor uitgaande gesprekken) selecteren.