Instellingen van de FRITZ!Box voor "Wi-Fi-bellen" of "Wi-Fi calling" optimaliseren

"Wi-Fi-bellen" of "Wi-Fi calling" is een mobiele technologie waarmee verschillende providers hun klanten de mogelijkheid bieden te bellen via Wi-Fi. Met VoWifi kunnen er mobiele gesprekken worden gevoerd via elk Wi-Fi-netwerk. Om VoWifi te kunnen gebruiken, heb je naast een compatibele mobiele telefoon alleen Wi-Fi-internettoegang nodig.

Hieronder leggen we uit hoe je de instellingen van de FRITZ!Box kunt optimaliseren voor "Wi-Fi-bellen" of "Wi-Fi calling".

Opmerking:Deze handleiding heeft betrekking op FRITZ!OS 7.50 of nieuwer. Onder een oudere FRITZ!OS-versie kan de configuratie afwijken of is de functie mogelijk niet beschikbaar. De FRITZ!OS-versie vind je in de gebruikersinterface op de pagina "Overview".

1 Prioritering voor telefonie via Wi-Fi instellen

Links "Help and Info" en dan "FRITZ!Box Support"
  1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box linksonder op "Help and Info" en vervolgens onderaan op "FRITZ!Box Support".
  2. Schakel onder "Upstream VoWifi prioritization for epdg.epc.*.3gppnetwork.org" de prioritering in.
  3. Klik op "Apply Setting" om de instellingen op te slaan.

2 DNS-server van de internetaanbieder configureren

Sommige internetproviders, zoals bijvoorbeeld Vodafone, staan het gebruik van VoWifi alleen toe als de DNS-server wordt gebruikt die is toegewezen door de internetprovider. Als je in de FRITZ!Box andere DNS-servers hebt geconfigureerd, zoals bijvoorbeeld Google Public DNS, schakel dan de DNS-server van de internetprovider weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Type of Connection" of "Account Information".

Belangrijk:Als het menu "Type of Connection" of "Account Information" niet wordt weergegeven, configureert je kabelprovider de DNS-servers automatisch op de juiste wijze.

3. Klik op het tabblad "DNS Server".
  4. Schakel de optie "Use DNSv4 servers assigned by the Internet service provider (recommended)" in.
  5. Als "DNSv6 Servers" wordt weergegeven, schakel dan de optie "Use DNSv6 servers assigned by the Internet service provider (recommended)" in.
  6. Als de optie "Encrypted name resolution in the internet (DNS over TLS)" is ingeschakeld, schakel dan de optie "Allow fallback to non-encrypted name resolution in the internet." in.
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.

3 Gastnetwerk voor telefonie via Wi-Fi configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je VoWifi ook beschikbaar wilt maken in het gastnetwerk:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Guest Access".
  3. Activeer de gasttoegang (Guest Access enabled) om de instellingen te kunnen configureren.
  4. Klik verder naar beneden op "Additional Settings".
  5. Schakel de optie "Restrict internet applications" uit.