Knowledge Base-artikel #3651

FRITZ!Box voor gebruik op de kabelaansluiting van O2 configureren

De FRITZ!Box Cable is optimaal voorbereid om te gebruiken op de kabelaansluiting van O2. Je hoeft de FRITZ!Box alleen maar aan te sluiten op de einddoos, bij O2 te ontgrendelen en telefonie in te stellen. Vervolgens kan alle apparatuur in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de complete veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet, telefonie en multimedia.

1 FRITZ!Box activeren

1. Activeer de FRITZ!Box in de klantomgeving van O2 op www.o2.de/mein-o2 of laat Sie de FRITZ!Box ontgrendelen door de telefonische klantenservice van O2 via 089 787979400. Geef hiervoor het MAC-adres van de kabelmodem van uw FRITZ!Box (CM MAC) op. Deze informatie vind je aan de onderzijde van het apparaat:

Afb.: Serienummer en CM MAC

2 FRITZ!Box aansluiten

1. Sluit de FRITZ!Box aan op de kabelaansluiting en op een computer. Uitgebreide informatie vind je in de korte handleiding die met de FRITZ!Box is meegeleverd en in het handboek.

3 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Als het menu "Set up Internet Connection" niet automatisch wordt weergegeven:
    1. Klik op "Internet" en vervolgens op "Account Information".
    2. Schakel de optie "Internet connection via cable" in.
  4. Wacht tot de "Power / Cable"-led blijft branden. Afhankelijk van de signaalsterkte en de configuratie van je aansluiting kan dit tot 10 minuten duren.

Belangrijk:Als de led "Power / Cable" voortdurend knippert, is de kabelaansluiting nog niet ontgrendeld of er is een storing. Neem in dit geval contact op met O2.

5. Klik op "Apply" of "Next" om de instellingen op te slaan en start de FRITZ!Box opnieuw op om de configuratie van de internetverbinding af te sluiten.

4 IPV6 in FRITZ!Box inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information" of "Type of Connection".
  3. Klik op het tabblad "IPv6". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Schakel de optie "IPv6 support enabled" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

5 Telefonie in FRITZ!Box configureren

Toegangsgegevens klaarleggen

1. Leg de toegangsgegevens voor telefonie klaar, die je kunt opzoeken in de O2-klantomgeving www.o2.de/mein-o2 onder "Tarife & Optionen > Vertrag verwalten".

Opmerking:Als de toegangsgevens niet worden weergegeven hoewel je kabelaansluiting is geactiveerd, neem dan contact op met O2.

Telefoonnummers configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "O2".
  5. Voer bij "Telephone number" je netnummer en telefoonnummer in.
  6. Voer bij "SIP username" en "SIP password" de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van O2.
  7. Klik op "Next" en volg de instructies van de wizard.

Dynamic Quality of Service uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Klik in de sectie "Telephony connection" op "Change the Settings".
  5. Schakel de optie "Provider supports DQoS (Dynamic Quality of Service)" uit.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Telefoonnummers toewijzen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij het telefoonapparaat in kwestie op de knop (Bewerken).

Belangrijk:Als het telefoonapparaat nog niet wordt weergegeven, klik je op de knop "Configure New Device" en volg je de instructies van de wizard.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing Calls" het telefoonnummer dat het telefoonapparaat moet gebruiken om uitgaande gesprekken te voeren. Als je geen telefoonnummer selecteert, wordt het uitgaande telefoonnummer gebruikt dat is gedefinieerd onder "Telephone Numbers > Line Settings".
  5. Bepaal op welke telefoonnummers het telefoonapparaat bij inkomende oproepen moet reageren. Je kunt maximaal tien telefoonnummers (inclusief het telefoonnummer voor uitgaande gesprekken) selecteren.