In welke volgorde worden mediabestanden gesorteerd?

De FRITZ!Box Media Server kan muziek, afbeeldingen en videobestanden in verschillende bestandsindelingen (zoals audio-, video- en containerindeling) en internetradiozenders en podcasts versturen naar afspeelapparaten of -programma's in het thuisnetwerk. Daardoor heb je vanaf alle computers en veel andere apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk (bijvoorbeeld tv, smartphone, draadloos muzieksysteem) toegang tot een centrale mediaverzameling.

Bij toegang tot de FRITZ!Box Mediaserver geven afspeelapparaten of -programma's mediabestanden weer in de onderstaande volgorde:

Belangrijk:Afspeelapparaten of -programma's kunnen de FRITZ!Box Media Server een andere sorteervolgorde opleggen! Als dit het geval is, worden de mediabestanden gesorteerd volgens de specificaties van het afspeelapparaat of- programma.

Opmerking:Bij het sorteren van audiobestanden in MP3- en WMA-indeling gebruikt de FRITZ!Box extra informatie die is opgeslagen in het audiobestand (ID3 tag v2.3 of ouder).

MediatypeSorteervolgorde
Muziek
Artiestenlijst ("Artiesten") alfanumeriek op naam van de artiest (ID3-veld "Artist")
Artiest Alle titels op tracknummer (ID3-veld "Track")

of, indien niet beschikbaar,

alfanumeriek op titel van de song (ID3-veld "Title")
Album 1
Album 2
Album n
Albumlijst ("Albums") alfanumeriek op titel van het album (ID3-veld "Album")
Album op tracknummer (ID3-veld "Track")

of, indien niet beschikbaar,

alfanumeriek op titel van de song (ID3-veld "Title")
Titellijst ("Alle titels") alfanumeriek op titel van de song (ID3-veld "Title")
Genrelijst ("Genres") alfanumeriek op genre (ID3-veld "Genres")
Genre Alle titels alfanumeriek op titel van de song (ID3-veld "Title")
Artiest 1
Artiest 2
Artiest n
Mappenlijst ("Mappen") alfanumeriek op map- of bestandsnaam
Afbeeldingen
Afbeeldingenlijst ("Alle afbeeldingen") alfanumeriek op bestandsnaam
Map met afbeeldingen alfanumeriek op map- of bestandsnaam
Films
Filmlijst ("Alle films") alfanumeriek op bestandsnaam
Map met films alfanumeriek op map- of bestandsnaam
Internetradio
Internetradiolijst ("Internetradio") alfanumeriek op naam van de radiozender
Podcasts
Podcastlijst ("Podcasts") alfanumeriek op naam van de podcast
Tabel: Sorteervolgorde van de FRITZ!Box Mediaserver