MyFRITZ!-toegang configureren

Met MyFRITZ!-toegang (MyFRITZ! sharings) kun je altijd met elke webbrowser vanaf internet toegang verkrijgen tot een browser-gebaseerde toepassing in het FRITZ!Box-thuisnetwerk, bijvoorbeeld tot een webserver of de grafische interface van een NAS-systeem. De firewall van de FRITZ!Box blijft hierbij je thuisnetwerk beschermen tegen ongewenste gegevens vanaf internet.

Voorwaarden/beperkingen

• De serverdienst moet bereikbaar zijn via een URI-schema (Uniform Resource Identifier), bijvoorbeeld via https of ftp.

1 Voorbereidingen

MyFRITZ!-account instellen

Poort en internetprotocol bepalen

1. Bepaal welke poort door de serverdienst wordt gebruikt om inkomende verbindingen te accepteren. Informatie hierover krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Firewall van het apparaat configureren

Als de serverdienst is geïnstalleerd op een apparaat met een eigen firewall (bijvoorbeeld Windows Firewall), dan moet ook deze worden geconfigureerd:

1. Stel de configuratie van de firewall op het apparaat volgens de instructies van de fabrikant zo in, dat de serverdienst toegankelijk is vanuit het FRITZ!Box-thuisnetwerk en het internet.

2 MyFRITZ!-toegang configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "Port Sharing".
  4. Klik op de knop (Bewerken) naast de (computer)naam van het apparaat waarvoor de port forwardingregel moet worden geconfigureerd. Als er voor dit apparaat nog geen port forwardingregels zijn geconfigureerd:
    1. Klik op "Add Device for Sharing".
    2. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Device" de (computer)naam van het apparaat.

Opmerking:Als je het apparaat niet kunt selecteren, kun je "Enter the IP address manually" selecteren en het IP-adres invoeren. In de vervolgkeuzelijst worden worden alleen apparaten weergegeven die hun IP-instellingen automatisch (DHCP) bij de FRITZ!Box ophalen.

5. Klik op "New Sharing".
  6. Schakel de optie "MyFRITZ! Sharing" in.
  7. Als je toegang wilt configureren voor een HTTP-Server, HTTPS-Server of FTP-Server, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "Application" de juiste serverdienst.
    • Als je de toegang wilt configureren voor een andere serverdienst:
      1. Selecteer de optie "Other application".
      2. Voer in het invoerveld "Name" een willekeurige naam in voor de toegang.
      3. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "Scheme" het internetprotocol waarover de toegang tot de serverdienst wordt verkregen. Als je een port forwardingregel voor een ander internetprotocol wilt configureren, kies je "Manual entry" en voer je het toegangsschema in (bijvoorbeeld "ftps://").
      4. Voer bij "Port to device" het poortnummer in waarover de serverdienst de inkomende verbindingen vanuit het internet accepteert.
  8. Indien noodzakelijk voor de serverdienst, voer je in het invoerveld "Directory (optional)" een map in (bijvoorbeeld "/map1/map2/").
  9. Schakel "Enable sharing" in.
  10. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De MyFRITZ!-toegang is nu geconfigureerd en je hebt toegang tot je serverdienst via een toegangslink in het apparatenoverzicht op myfritz.net.

MyFRITZ!-toegang op myfritz.net

Het MyFRITZ!-adres dat kan worden gebruikt voor rechtstreekse toegang tot de serverdienst vanaf het internet, wordt weergegeven bij de gedetailleerde informatie voor het betreffende netwerkapparaat onder "Internet > Permit Access > Port Sharing" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

MyFRITZ!-toegangslink