Knowledge Base-artikel #1403

Toegangs- en prioriteitsregels voor een netwerktoepassing configureren

Je kunt in de FRITZ!Box regels voor netwerktoepassingen definiëren om de internettoegang van deze toepassingen

• in bepaalde profielen volledig te blokkeren (ouderlijk toezicht).
  • te prioriteren of te benadelen als de internetverbinding overbelast is (prioriteren).

Voorwaarden/beperkingen

• Er kunnen alleen toepassingen worden gereguleerd die uitsluitend gebruikmaken van de protocollen TCP en UDP.

1 Voorbereidingen

1. Bepaal welke poorten en IP-protocollen de toepassing gebruikt. Informatie hierover krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Opmerking:Een niet-bindend overzicht van de poorten die veel toepassingen gebruiken vind je op de website www.portforward.com.

2 Netwerktoepassing toevoegen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filter".
  3. Klik op het tabblad "Lists".
  4. Klik op "Add Network Application" en vervolgens op "Add Network Application".

Opmerking:In de FRITZ!Box zijn al enkele toepassingen geconfigureerd. Je kunt deze desgewenst wijzigen via de knop (Bewerken).

5. Voer in het invoerveld "Network application" de naam in van de toepassing.
  6. Klik op de knop "New Protocol".
  7. Selecteer het protocol dat de toepassing gebruikt om gegevens op het internet te versturen.
  8. Als je TCP of UDP hebt geselecteerd, voer je de bron- en bestemmingspoort(en) (Source port en Destination port) in, waarover de verbinding tot stand wordt gebracht.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  10. Als de toepassing gebruikmaakt van verschillende protocollen en/of poorten, herhaal dan hiervoor de stappen 6. - 9.

Voorbeeld:
    Om bijvoorbeeld het PlayStation-spel FIFA 2022 als netwerktoepassing te configureren in de FRITZ!Box, is het noodzakelijk om negen verschillende regels te definiëren:

11. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.