Kan de hotspotdienst van een kabelprovider worden geconfigureerd in de FRITZ!Box?

Sommige kabelproviders bieden zogenaamde hotspotdiensten aan om voor hun klanten een mobiele internettoegang te bieden via de draadloze particuliere routers van individuele klanten.

De hotspotdienst van Vodafone (Homespot-service) kan alleen worden geconfigureerd als de FRITZ!Box wordt verstrekt door Vodafone. Je hoeft daarvoor geen instellingen te wijzigen in de FRITZ!Box zelf. De Homespot-service kan worden in- of uitgeschakeld in het klantenportal van Vodafone. Vervolgens ontgrendelt Vodafone de dienst in de FRITZ!Box.

Het configureren van een hotspotdienst van andere kabelproviders is alleen mogelijk met speciale draadloze routers die worden verstrekt door de betreffende provider. Met de FRITZ!Box kunnen deze hotspotdiensten momenteel niet worden geconfigureerd.