Smarthomeapparaat van een andere fabrikant bij de FRITZ!Box aanmelden

Bij je FRITZ!Box kun je ook smarthomeapparaten van andere fabrikanten aanmelden, bijvoorbeeld bewegingsmelders, deur-/raamcontacten, schakelaars, stopcontacten, rolluikaandrijving.

De verbinding tussen het smarthomeapparaat en de FRITZ!Box wordt dan tot stand gebracht via het DECT-ULE-protocol HAN-FUN. Daardoor kun je alle smarthomeapparaten aanmelden bij de FRITZ!Box, waarvan door de fabrikant wordt gedeclareerd dat deze compatibel zijn met DECT-ULE/HAN-FUN.

Voorwaarden/beperkingen

• Via de smarthomeapparaten van een andere fabrikant kunnen radiatorthermostaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 301, niet worden aangemeld.

1 "Reduce DECT field strength" uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "DECT".
  3. Schakel bij "Radio Field Strength" de optie "Reduce DECT field strength" uit.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Ondersteuning voor CAT-iq 2.0 inschakelen

In de fabrieksinstellingen is in de FRITZ!Box de ondersteuning van CAT-iq 2.0 ingeschakeld. Als je deze instelling hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telephony".
  2. Klik in het menu "Telephony" op "DECT".
  3. Klik op "Base Station".
  4. Schakel bij "Troubleshooting" de optie "Support for CAT-iq 2.0-compatible devices enabled" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Smarthomeapparaat van een andere fabrikant bij de FRITZ!Box aanmelden

1. Zet het smarthomeapparaat, bijvoorbeeld een bewegingsmelder, in de aanmeldmodus of druk op de betreffende toets om de verbinding tot stand te brengen. Het smarthomeapparaat is gereed om de verbinding tot stand te brengen.
  2. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Smart Home".
  3. Klik in het menu "Smart Home" op "Device Management".
  4. Klik op de knop "Register Device". Het smarthomeapparaat wordt met de FRITZ!Box verbonden en wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box in het overzicht onder "Smart Home", bijvoorbeeld als "HANFUN#1".