Knowledge Base-artikel #3503
FRITZ!Box 6660 Cable
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

FRITZ!Powerline met Mesh Repeater verbinden (serieschakeling)

In het Mesh-netwerk kun je meerdere Mesh Repeaters achter elkaar schakelen. Een dergelijke serieschakeling maakt het mogelijk om je thuisnetwerk uit te breiden in een bepaalde richting via het Wi-Fi-bereik van een Mesh Repeater.

Je kunt je FRITZ!Powerline-adapter dus niet alleen met de FRITZ!Box (Mesh Master) verbinden, maar ook met een Mesh Repeater die je al hebt. Het maakt niet uit of deze Mesh Repeater nog een FRITZ!Powerline-adapter is, een FRITZ!Box of een FRITZ!Repeater.

In deze handleiding leggen we uit hoe je je nieuwe FRITZ!Powerline-adapter kunt verbinden met een al aanwezige Mesh Repeater.

Afb.: Voorbeeld van een draadloze serieschakeling (cascadering) met FRITZ!Repeater en FRITZ!Powerline

Voorwaarden / Beperkingen

• De al aanwezige Mesh Repeater is verbonden met de Mesh Master en wordt in het Mesh-overzicht weergegeven met het Mesh-pictogram .
  • Op de FRITZ!Powerline-adapter is FRITZ!OS 7 of nieuwer geïnstalleerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de nieuwe FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Steek de FRITZ!Powerline-adapter in een stopcontact en wacht tot de "Power"- of "WLAN"-led blijft branden of tot de "Connect -led "langzaam knippert.
  2. Druk op het apparaat op de overeenkomstige toets:
    modelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 1260E / 1220Connect15 seconden
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    15 seconden
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000EPowerline · Security10-15 seconden
    FRITZ!Powerline 546E / 540EWLAN ·WPS en Powerline · Security10 seconden
    FRITZ!Powerline 530E / 510ESecurity12 seconden
    FRITZ!Powerline 520E / 500EReset2 seconden
  3. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden of de "Connect"-led langzaam knippert, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapter met al aanwezige Mesh Repeater verbinden

FRITZ!Powerline-adapter aansluiten

1. Verbind de nieuwe FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met een LAN-poort van de al aanwezige Mesh Repeater.

Powerline-adapter configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer in de tabel het Wi-Fi-netwerk van de al aanwezige Mesh Repeater aan de hand van het MAC-adres van de repeater en klik op "Next".
  5. Voor de toegangsgegevens van het Wi-Fi-netwerk van de Mesh Repeater in en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.
  7. Zodra de "WLAN"-led van de nieuwe FRITZ!Powerline-adapter blijft branden, is de configuratie voltooid.
  8. Verbreek de LAN-verbinding tussen de nieuwe FRITZ!Powerline-adapter en het thuisnetwerk.

3 FRITZ!Powerline-adapter in het Mesh-netwerk opnemen

1. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de verbindingstoets van de FRITZ!Powerline-adapter en laat de toets weer los. Nadat je de verbindingstoets hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingstoets
    FRITZ!Powerline 1260EConnect
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 546E / 540EWLAN · WPS
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingstoets van de Mesh Master en houd de toets ingedrukt tot de bevestigingsled oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelVerbindingstoetsBevestigingsled
    FRITZ!Box 6690, 4060ConnectConnect
    FRITZ!Box 7590 (AX), 7530 (AX), 7520, 6890, 6850, 6660, 5530Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590Connect / WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430WLAN WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SLWLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de Mesh Master de FRITZ!Powerline-adapter in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

4 FRITZ!Powerline-adapter optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de nieuwe FRITZ!Powerline-adapter een snelle en stabiele Wi-Fi-verbinding met de al aanwezige Mesh Repeater hebben:

1. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter zo dat de adapter het Wi-Fi-signaal van de Mesh Repeater in goede kwaliteit kan ontvangen. Tips voor het plaatsen vind je in de handleiding Mesh Repeater optimaal plaatsen.